kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Avrupa'dan teklifi değerlendiririm"

Yeni Haber
Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan, Avrupa'dan güzel bir teklif olursa bunu değerlendiririm dedi...
Lig TV'de yayınlanan ''2'ye 1'' programına katılan Arda, ''Alemci'' yakıştırmalarına isyan ederken, sadece bir kez hata yaptığını dile getirip, ''Çok üzülüyorum böyle şeylere. Bizler genç insanlarız. Tatil zamanı dışında hiç hata yapmadım. Bursaspor maçı öncesi bir kez hata yapmıştım. Tatilde olan olay maçtan bir gün önce yansıtıyorlar. Bu ülkede futbolcu çok zor yetişiyor. Tatilde gezmezsen kafanı boşaltmazsan ne zaman bunları yapacaksın'' ifadelerini kullandı.

Arda, ''Gizli veya kötü bir şey yaptığını düşünen bir insan yöneticisinin de bulunduğu bir yere gider mi? Benim yaşantıma göre gece dışarı çıkmamam en doğrusu ama arkadaşlarımız geliyor, misafirlerimiz geliyor, davet ediyorlar ve biz de genç olduğumuz için kanımız kaynıyor. Ben buradaki suçu hala çözebilmiş değilim. Ben kendime ihanet ettiğimi düşünmüyorum. Kuzenlerimi bile yanıma alıp gezemiyorum. 1 hafta önce yakaladığı bir haberi tam maç sabahı yayınlıyorlar. Ben bunda iyi niyet nasıl ararım'' diye konuştu.

Kendisinin önem verdiği ağabeylerinin bulunduğunu dile getiren genç futbolcu, ''Mesela Orhan Ak. Bana çok ahlaki yönden çok şeyler öğretmiştir. Bu haberlerden sonra ona nasıl bakarım. Maalesef bir defa görüldüğünüz zaman 'alemci futbolcu( yakıştırmaları yapılıyor. Ne alkol kullandım ne de sigara. Ben kendime ihanet eder miyim? Galatasaray'da oynamanın faturasını ödüyorum. Ayrıca Orhan Ak'a söz verdim. Bir daha gece 11.00'den sonra çıkmayı düşünmüyorum. 2008'in sonuna kadar kendimi futbola vereceğim. Kaybedecek hiçbir şeyim yok. Tatile çıkmayacağım ki problem olmasın'' dedi.

Arda, kız arkadaşının olmadığını da dile getirerek, sadece değer verdiği, önemsediği, canı sıkıldığında aradığı, sohbetine değer verdiği bir arkadaşının olduğunu söyledi.

ÜZERİMDE PSİKOLOJİK BASKI VAR


Psikolojik baskı nedeniyle geçen seneden farklı olduğunu kaydeden Arda, ''Eskiden hiç öyle düşünmezdim. Dış etkenler de var ama sorumluluğun artması da performansımı etkileyebiliyor. Stres oluyor. Kornerleri bile bu sene rezil denilecek seviyede kötü atıyorum. İdmanda denediğim zaman sorun yok ancak maçta olmuyor'' itirafında bulundu.

Arda, ne kadar eleştirilse de bu sene çok farklı bir mevkide oynadığını kaydederek, ''Forvet arkası oynuyorum. Hiçbir zaman aklımda oynayamayacağım diye bir şey olmadı. Eski mevkimde bire bir rakibi yakaladığımda geçebiliyordum ama bu pozisyonda oynarken bu kolay olmuyor. Daha çok topları dağıtmaya çalışıyorum'' şeklinde konuştu.

SERVET AĞABEYİN 30 METRE DEPAR ATIP BANA DOĞRU GELMESİ YANLIŞTI

Arda, bir maçta takım arkadaşı Servet'in kendisine doğru depar atmasının yanlış olduğunu kaydetti.

O maçta tribünlerde homurdanmaların olduğunu vurgulayan Arda Turan, şunları söyledi:

''Basın insanımızı etkiliyor. Zaten böyle bir baskı altında oynuyorsun ve yetenekli oyuncuların çoğu sakat. Ben o pozisyonda korneri yine kötü attım ve dönerken Servet ağabey sinirlendi. O anda 30 metre depar atınca ben taraftarın önünde zor durumda kaldım. Oyundan alınınca kendimi sorumluymuşum gibi hissettim. Hocanın yerinde olsam ya ikisini birden alırdım ya da almazdım dedim. Ama hocamız daha tecrübeli. Kimse kimseye saha içinde 30 metre depar atmamalı. O hareket çok yanlıştı ama ben Servet ağabeyi çok seviyorum. Küçük olduğum için soyunma odasında özür diledim.''


TAKIM İÇİNDE HER ŞEYİMİ PAYLAŞTIĞIM KİŞİ ÜMİT KARAN

Samimi olduğu arkadaşının sorulması üzerine ilginç bir açıklamada bulunarak, ''Ümit ağabeyle sohbet ediyorum. O biraz daha çağdaş olduğu için. Ama benin Hakan ağabeyle de Hasan ağabeyle de aram iyidir'' dedi.

Arda, takım içinde Beşiktaşlı Serdar Özkan'ın çok yakın arkadaşı olduğunu dile getiren Arda, ''Onunla aramızda ayrı bir bağ var. Ben oynamaya başladığımda o çok sıkıntılıydı. Ona söylediğim tek şey 'Bir gün mutlaka bir hoca gelecek ve sana şans verecek' demiştim. Ben hala Serdar'ın gerçek performansını sahaya yansıtamadığını düşünüyorum. Onun futbolculuğuna hayranım. Takımına bu sene en çok katkı yapan futbolcu'' diye konuştu.

EMRE BELÖZOĞLU'NUN GALATASARAY'A GELMESİNİ İSTEMİYORUM

Arda Turan, taraftar olduğu zaman Emre Belözoğlu'na taptığını açıklayarak, Avrupa'da taraftarların futbolcular ne yaparsa yapsın onu sevdiklerini iddia etti.

Geçmişte Emre ile yan yana oynamayı çok istediğini söyleyen Arda, ''Bu Milli Takım'da bu nasip oldu. Emre ağabeyi şimdi burada görmek istemiyorum. Onun ülkesini dışarıda temsil etmesi lazım. Onun görevi milli bir görev. Bunu kişisel olarak düşünmemek lazım. Emre ağabey kendisi de söyledi milli maçta yaptığı hareketten dolayı üzgün olduğunu. Ama onun karakterine laf etmek vicdansızlıktır. Ona söylenen sözler daha ağır bence'' ifadesini kullandı.

AVRUPA'DAN RESMİ BİR TEKLİF ALMADIM

Arda, gönlünde her zaman Galatasaray'da oynamanın yattığını belirterek, ''Ama Avrupa'dan güzel bir teklif olursa bunu değerlendiririz. Resmi olarak bir teklif almadım. Belki de vardır ama Adnan ağabeye de hiç sormadım. Benim ve menajerimin düşüncesi Galatasaray'da kalmaktan yana. Kulübe resmi bir teklif gelmesi için benim de okey vermem lazım'' dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'dan kendisiyle ilgili övgü dolu sözler duymanın çok güzel olduğunu belirten Arda, ''Zico dünyanın en iyi futbolcularındanmış. Ondan böyle bir söz duymak çok güzel. Bu benim için büyük gurur. Beni çok heyecanlandırıyor. Ali Sami Yen'deki maçtan sonra da dizimin nasıl olduğunu sormuştu'' şeklinde konuştu.

KALLİ'YE KENARLARDA DAHA FAYDALI OLDUĞUMU SÖYLEDİM

Arda, topla oynamayı çok sevdiğini ancak doğru yerde doğru şekilde topla oynamayı öğrenmek zorunda olduğunu belirterek, ''Ben eğer top kaybetmezsem Arda olamam. Ben Kalli ile konuştum ve kenarlarda daha faydalı olduğumu söyledim. Sistemimiz geçen seneden farklı. Kendime güveniyorum. Bire bir yakalarsam herkesi geçebilirim ama sadece beni tanıyan Uğur Uçar zorlar'' ifadesini kullandı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i babası kadar sevdiğini dile getiren Arda, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Euro 2008'de olsam da olmasam da Fatih Hoca benim için gelmiş geçmiş en iyi teknik direktör. Fatih hoca ile göz göze gelip ve anlaşabiliyorsan işte o zaman her şey çok güzel oluyor. Bana 'ne yapıyorsan, ne ediyorsan dikkat et' demiştir. Fatih Hoca gerçekten bir şeyimden rahatsız olursa elimden ne gelirse yapmaya çalışırım. Onun dediği laflar bana batmaz.''


ŞAMPİYON OLMAK İÇİN DİĞERLERİNDEN ÇOK KOŞMAMIZ LAZIM

Arda, şampiyonluk için kafasında belirlediği planı da şöyle açıkladı:

''Şampiyonluk planı kafamda şöyle: Her maçta kontrollü oynamayı düşünüyoruz. Baskılı oynarsak ve her maça ayrı ayrı konsantre olursak şampiyon olabiliriz. Ama bizim takımımızın diğerlerinden daha çok koşması lazım. Bence en diri ve hazır takım biziz. Lincoln'ün olmaması büyük eksiklik ama Okan ağabeyin olmaması da eksiklik. Ayhan ya da Okan ağabeylerinden birisi olsaydı daha farklı olabilirdi.''

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 17 12 1 4 28 13 37
2 Fenerbahçe 17 11 4 2 30 17 37
3 Galatasaray 17 10 6 1 29 12 36
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 17 10 4 3 22 14 34
5 Kayseri 17 6 8 3 24 17 26
6 Konya 17 7 4 6 22 27 25
7 Denizli 17 7 3 7 22 21 24
8 Ankaragücü 17 6 5 6 19 21 23
9 Trabzon 17 6 4 7 22 22 22
10 Gaziantep 17 6 3 8 22 24 21
11 Ç.Rize 17 6 3 8 18 27 21
12 İ.B.B. Spor 17 5 5 7 20 20 20
13 G.B. Oftaş 17 5 5 7 16 16 20
14 Bursa 17 4 7 6 16 19 19
15 V.Manisa 17 4 5 8 23 29 17
16 G.Birliği 17 3 5 9 19 27 14
17 Ankaraspor 17 2 7 8 14 21 13
18 Kasımpaşa 17 2 3 12 13 32 9
Haftanın Maçları
17. Hafta
 V.Manisa 1  
  Beşiktaş 2  
 Konya 2  
  Kasımpaşa 1  
 Ankaragücü 1  
  Kayseri 1  
 Fenerbahçe 3  
  Trabzon 2  
 Ç.Rize 2  
  Denizli 0  
 Bursa 0  
  Ankaraspor 0  
 İ.B.B. Spor 1  
  Gaziantep 2  
 Sivas 2  
  G.Birliği 0  
 G.B. Oftaş 0  
  Galatasaray 0  
Haftanın Maçları
18. Hafta
 Kasımpaşa Gaziantep Cumartesi 13:30  
 G.B. Oftaş G.Birliği Cumartesi 13:30  
 Konya Beşiktaş Cumartesi 15:00  
 Ç.Rize Galatasaray Cumartesi 19:00  
 Bursa Denizli Pazar 13:30  
 Ankaragücü Ankaraspor Pazar 13:30  
 V.Manisa Kayseri Pazar 13:30  
 Sivas Trabzon Pazar 15:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Pazar 19:00