kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türkiye’nin Hatıra Defteri’ni Cüneyt Türel seslendirdi. Mustafa Altıoklar, senaryosunu yazdığı kısa filminde Nehir Erdoğan’la oynadı. Güven Kıraç, Zülfü Livaneli’nin filminde Uğur Mumcu’yu canlandırdı. Ceyda Düvenci, belgeselin oyuncuları arasında yer aldı. Dexia- Denizbank CEO’su Hakan Ateş Nebil Özgentürk

13 yönetmenin gözüyle Cumhuriyet yolculuğu!

ÖNER ÖNGÜN - MAGAZİN
13 ünlü yönetmenin 13 kısa filmiyle zenginleşen 600 dakikalık 'Türkiye'nin Hatıra Defteri' belgeseli, görücüye çıktı. 85 yıllık bir süreci sinema tadında aktaran belgeseli Nebil Özgentürk hazırladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
13 yönetmenin gözüyle Cumhuriyet yolculuğu!
Gazeteci Nebil Özgentürk tarafından 1.5 yılda hazırlanan ve 13 yönetmenin 13 kısa filmiyle zenginleşen 'Türkiye'nin Hatıra Defteri' belgeseli önceki gece Radisson SAS Hotel'de tanıtıldı. Gecede bir konuşma yapan Nebil Özgentürk, "Bu belgesel ile Türkiye tarihinin siyasi, iktisadi ve kültürel yaşamdaki özel olaylarına ışık tutmayı amaçladık" dedi.

ANSİKLOPEDİK ANLATIM YOK
Aralarında Mustafa Altıoklar, Çağan Irmak ve Sinan Çetin'in de bulunduğu 13 ünlü yönetmenin kısa filmlerinin belgeseli zenginleştirdiğini vurgulayan Özgentürk, şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin görüp geçirdiği kimi olayları, sinema tadında aktardık. Ansiklopedik tarih anlatmak yerine, çarpıcı ve seyredilir bir format sunarak, Türkiye'nin 85 yılını özetledik. 13 bölümde 100 ayrı öyküyü ayrıntılarıyla anlattık. 600 dakikalık bu belgesel, acılarıyla, sevinçleriyle bir Türkiye hikayesidir."

RUHUNU YANSITIYOR
Belgesele sponsor olan Dexia-Denizbank'ın CEO'su Hakan Ateş ise "Doğrusu bu projenin bu kadar güzel olacağını yapım aşamasında düşünememiştim" diyerek, şunları söyledi: "''Türkiye'nin Hatıra Defteri, tam anlamıyla bir Nebil Özgentürk belgeseli, onun ruhunu taşıyor. Biz de bu çok özel çalışmaya elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık."
Haberin fotoğrafları