kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DEPA: Türkiye'den gelen gaz kesildi

Yeni Haber
Yunanistan Doğalgaz Şirketi (DEPA), Türkiye'den Yunanistan'a gelen doğal gazın dün itibarıyla kesildiğini bildirdi.

DEPA'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'den Yunanistan'a aktarılan doğal gazın ikmalinde son günlerde sorunlar olduğunun gözlendiğini ve dün de bütünüyle kesildiğini kaydetti.

Kesintiden Yunan piyasasının etkilenmemesi için tüketicilere halihazırda depolanmış gazın verildiğini belirten DEPA, Türkiye'den gelen doğalgazın en kısa zamanda yeniden gönderilmeye başlanması amacıyla BOTAŞ ile temas halinde bulunduğunu da açıkladı. Atina Haber Ajansı (ANA) ise İran'dan Türkiye'ye gelen doğal gazdaki kesintinin Yunanistan'a gaz akışını da etkilediğini, ancak Yunanistan'a doğal gaz akışının önümüzdeki günlerde yeniden başlatılacağının öğrenildiğini duyurdu.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki doğal gaz boru hattının açılışı, geçen yılın Kasım ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis tarafından yapılmıştı.

BOTAŞ ile DEPA arasındaki anlaşma, bu boru hattı üzerinden Yunanistan'a yılda 12 milyar metre küp verilmesi ve 3 milyarı Yunanistan'da kalmak üzere, doğal gazın geri kalan 9 milyar metre küpünün Yunanistan ile İtalya arasında inşaa edilmekte olan denizaltı boru hattı üzerinden Orta Avrupa ülkelerine dağıtılmasını öngörüyor.

(AA)