kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

New Hampshire'da zaferin adı Clinton

Yeni Haber
ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için dün New Hampshire'da yapılan ön seçimde bu sefer Demokrat Parti'de Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti'de ise John McCain zafer elde etti...
New Hampshire'da düzenlenen Demokrat Parti ön seçimini, ilk kez başkanlığa yaklaşan kadın aday, New York Senatörü Hillary Clinton yüzde 39 ile birinci sırada bitirdi. Demokratların ilk ön seçiminin yapıldığı Iowa'da birinci olan siyahi
aday Illinois Senatörü Barack Obama yüzde 36, John Edwards yüzde 17 oranında oy aldı. Edwards, sonuçların ardından kampanyasını sürdüreceğini açıkladı.

Iowa ön seçimlerinde Demokrat Parti'de "değişim" sloganıyla ortaya çıkan 46 yaşındaki en genç başkan adayı Obama yüzde 38 dolayında oy almış, Edwards yüzde 30'la ikinci, Hillary Clinton ise yüzde 29 ile üçüncü olmuştu.

CUMHURİYETÇİLER DE MC CAIN

Cumhuriyetçi Parti'nin New Hampshire'daki ön seçimindeyse, Arizona senatörü John McCain yüzde 37 oy ile birinci oldu. Massachusetts eyaletinin eski valisi Mitt Romney'in yüzde 32 ile ikinci olduğu önseçimde, Iowa seçimlerinin galibi Arkansas eyaletinin eski valisi ve eski vaiz Mike Huckabee bu kez yüzde 11 oy ile üçüncü sırada kaldı.

Iowa ön seçiminde Huckabee yüzde 34 ile birinci, Romney yüzde 25 ile ikinci olmuş, McCain üçüncü sırada kalmıştı.