kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Saati 25 bin dolar

ABD Başkanı bugün ilk kez İsrail'e gidiyor. Büyük protestoların beklendiği ziyarette Başkan'ı 10 bin İsrail polisi koruyacak. Ajandasının ilk maddesi, Filistin sorununa yıl sonuna kadar çözüm bulmak..
Başkanlık koltuğundaki 2'nci dönemi bu yıl sona erecek ABD Başkanı George W. Bush, Ortadoğu'ya barış getirme çalışmalarına hız verdi. Kasım ayındaki Annapolis zirvesi sonrası ivme kazanan İsrail-Filistin görüşmelerini görev süresi bitmeden sonuçlandırmak isteyen Bush bugün Ortadoğu ziyaretine start veriyor. İsrailli ve Filistinli liderlerle görüşeceği üç günlük ziyaretinde Kudüs ve Batı Şeria'daki Ramallah'ı ziyaret edecek. Bugün öğle saatinde Tel Aviv'e inip helikopterle Kudüs'e geçecek.

HEYETİ İÇİN 237 ODA
Bush'un 2001 yılında göreve gelmesinden bu yana ilk kez ziyaret edeceği Kudüs'te olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Bush'un kalacağı King David Oteli ABD heyetine tahsis edildi. Dünya basınından kalabalık medya ordusu, Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliği yetkililerinin de kente gelmesiyle iki otelde toplam 450 oda ziyaret için kullanılmış olacak. Otellerde önceden tatil için rezervasyon yaptıran kişilerin rezervasyonları iptal edildi.

'ÇOCUK KATİLİ DEFOL'
İsrail'in polis gücünün üçte biri, yani yaklaşık 10 bin 500 polis Bush'u korumakla görevlendirildi. Haaretz gazetesi, Bush'un korunması için her saat yaklaşık 25 bin dolar harcandığını yazdı. Üç günde 1.8 milyon dolara patlayacak Başkan'ı koruma operasyonuna İsrail güçleri "temiz gökler" ismini verdi. İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin lideri Mahmud Abbas ile bir araya gelecek Bush'un gelişi büyük protesto gösterilerine de neden oldu. Şimon Peres, Olmert ve Bush maskeleri takan İsrailli göstericiler "Terör işbirlikçileri", Hamaslılar ise "Çocuk katili, kutsal topraklardan defol" yazılı pankart açtı.