kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Soylu: Ben emanetçi değilim

Yeni Haber
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin büyük misyonunu, geleceğe yönelik yürütmenin en büyük idealleri olduğunu belirterek, ''Ben emanetçi değilim'' dedi.

Hafta sonu gerçekleştirilen 4. Olağanüstü Büyük Kongre'de DP Genel Başkanlığı'na seçilen Soylu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Parti genel merkezine gelişinde partililer tarafından davul zurna eşliğinde karşılanan Soylu için kurban kesildi.

Soylu, hafta sonu gerçekleştirilen parti kongresinin, rakiplerin centilmen yaklaşımları ile Türk siyaset tarihine örnek olabilecek nitelikte geçtiğini kaydederek, artık birlik ve bütünlük içinde çalışma vaktinin geldiğini söyledi.

DP'nin, Türk halkı için bir alternatif olduğunu, bunun kongrede de gözlendiğini belirten Soylu, ''Kongreden, Türkiye'nin merkez ve merkez sağdaki ümidini yeniden yeşertir bir şekilde çıkmanın gururunu yaşıyorum'' dedi.

Soylu, kongredeki rekabetin, bugünden sonra partiye ve Türkiye'ye hizmet rekabetine dönüşmesi gerektiğini ifade ederek, enerjilerini bugünden sonra birlik ve dayanışma içinde Türkiye'nin yeniden ümidi olabilmek için harcayacaklarını anlattı.

''İyi niyetle yola çıktıklarını'' ifade eden Soylu, ''Türkiye'nin köyünde, kasabasında, mahallesinde, kentinde, ocağında, bucağında bugünden sonra demokratlar kırat gibi koşacaklar, arı gibi çalışacaklar'' dedi. Önlerinde zorlu bir süreç olduğunu kaydeden Soylu, Türkiye'yi iyi okuyarak, dünyanın nereye evrildiğini iyi anlayarak, buna yönelik adımlarını dikkatle atacaklarını söyledi.

Şeffaf, adil ve dürüst bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini de belirten Soylu, siyasete yeni bir dil getireceklerini kaydetti. Soylu, bir yandan olağan genel kongreye hazırlanırken diğer yandan da partiyi demokratikleştirmeye yönelik adımları atacaklarını anlattı. Soylu, ''Bizim vaadimiz, zorluktur, çalışmadır. Bizim vaadimiz, bu büyük milletin hak ettiği şekilde yaşayabilmesini sağlayabilmektir'' şeklinde konuştu.

-''KIRAT'IN SÜVARİSİ SÜLEYMAN SOYLU'DUR''-

''Türkiye, kendisini kucaklayacak bir büyük demokrat hareket bekliyor'' diyen Soylu, kendilerinin bu beklentiyi karşılayabileceklerini ve iktidara yürüyeceklerini savundu. Soylu, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.Bir gazetecinin, partinin adının DYP olarak değiştirilip değiştirilmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine, bu tür kararların parti tabanının görüşü doğrultusunda alınabileceğini söyledi. Soylu, eski Başbakanlardan ve eski DYP Genel başkanlarından Tansu Çiller'in partiye dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya ise ''Bu parti hafızasını ve geçmişini kaybetmemelidir. Bu parti geleceği aramalıdır ama hatıralarını da geçmişte yaptıklarını da unutmamalıdır'' karşılığını verdi.

Atacakları her adımın, partinin birliği ve beraberliği yönünde olacağını vurgulayan Soylu, ilçe başkanı olduğu ilk günden bu yana Çiller ile medeni münasebetlerini, bireysel ilişkilerini her noktada devam ettirme kararlılığını ve terbiyesini ortaya koyduğunu söyledi. Bu tavrının diğer parti büyükleri için de geçerli olduğunu ifade eden Soylu, ''Herkesin istediği, Sayın Çiller'in de diğer bütün büyüklerimizin de istediği tek bir şey var; Türkiye'yi kırat sevdasıyla yeniden buluşturmak. Onun da süvarisi bugün tabanımızın, kongremizin ve büyük misyonumuzun 6 Ocak günü bize devrettiği Süleyman Soylu'dur'' şeklinde konuştu.

Soylu, bir başka gazetecinin, ''Siz net bir ifadeyle 'ben emanetçi değilim' diyebiliyor musunuz? Olağan kongrede tekrar aday olacak mısınız?'' sorusu üzerine ise DP'nin büyük misyonunu geleceğe yönelik yürütmenin en büyük idealleri olduğunu ve yola bunun için çıktıklarını söyledi.

Kış koşullarında ve ilkel sayılabilecek şartlarda ülkeyi dolaştıklarını ve partililerle buluştuklarını anlatan Soylu, şöyle konuştu: ''Hangi emanet bu kadar yükümlülüğü, bu kadar sorumluluğu, bu kadar büyük bir ağırlığı bir geçicilik kabulüyle ortaya koyar. Net cevap veriyorum, ben emanetçi değilim. Benim emanetim bu partideki güzel atmosferi yeniden oluşturma anlayışıdır. Benim emanetim önümüzdeki yerel seçimlerde Türkiye'yi kıratlı belediyelerle daha fazla donatabilme anlayışıdır.''

Soylu, konuşmasının bir bölümünde DP yerine DYP adını kullandığının hatırlatılması üzerine ise bunun bir kasıt olmadığını DP, DYP ve Adalet Partisi isimlerinin kendileri için bir bütün olduğunu anlattı.

''SÜT KADAR BEYAZIM''

Birlik ve beraberlikten bahsettiği ve çeşitli isimler saydığı hatırlatılarak, ''Saydığınız isimlere Sayın Ağar da dahil mi?'' sorusuna Soylu, ''Sayın Ağar'ın o isimlere dahil olmaması mümkün olabilir mi?'' karşılığını verdi. Herkesin katkısını almak durumunda olduklarını belirten Soylu, ''Bu büyük bir ocak. Bu ocağın içerisindeki ateş yeniden tütecek, herkes o ateşin etrafında toplanacak'' dedi.

Soylu, bir başka soru üzerine ise siyasette her türlü iddialara ve yakıştırmalara hazırlıklı olmak ve tahammül etmek gerektiğini söyledi. Önceliğin, kişinin kendisini bilmesi olduğunu vurgulayan Soylu, ''Süt kadar beyazım. Benim bagajımda kimsenin bir gram yükü yoktur'' dedi.

Eski genel başkan Mehmet Ağar'ın veda konuşmasını da değerlendiren Soylu, konuşmanın şartları ve geçmişte yaşanılanlar itibarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Soylu, ''Kongrede yapmış olduğu konuşma, bir itirazın gereğidir. Bu itiraza hem saygı duymak hem de bu itirazın altına imza atmak gerekir. Siyaset, demokrasiden ve normalleşmeden ayrılmamalıdır'' dedi.

(AA)