kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Makedonya'da kendimi asker gibi hissediyorum

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN
Elveda Rumeli'nin, podyumdan ekrana transfer olan oyuncusu Tolgahan Sayışman dizideki performansıyla göz dolduruyor. Sayışman 'Kendimi Makedonya'da askerdeymişim gibi hissediyorum. İstanbul'dan uzak olmak işime konsantre olmamı sağladı' diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Makedonya'da kendimi asker gibi hissediyorum
Elveda Rumeli'de rol alan, 2002 yılında 'Dünya Erkek Güzeli' seçilen Tolgahan Sayışman, oyunculukta da iddialı olduğunu ispatladı. Oynadığı karakter 'Tıbbiyeli Mustafa', 'Namık' ve 'Kara Kalpaklı' gibi üç ayrı isimle anılan yakışıklı oyuncu dizinin Makedonya'da çekilmesinin kendisine oyunculuğunu geliştirme fırsatı verdiğini söylüyor. "İstanbul'u özlüyorum. Kendimi askerlik dönemine girmiş gibi hissediyorum. Ama İstanbul'da olsak belki arkadaşlarla bu kadar sık biraraya gelip çalışamayız" diyor.

* Makedonya'da hayat nasıl geçiyor? Biraz anlatır mısınız?
Yaklaşık 120 günden beri buradayım. İstanbul'da sadece 10 gün kalabildim. Çekimler çok yoğun geçmesine rağmen keyifli bir ortamda çalışıyoruz. Hava şartları dışında bizim için olumsuz bir şey yok. Şu an sadece hava şartları zorluyor. Hava değişiminden dolayı çok fazla bulutlanma ve yollarda bazen sis yapıyor. 40 dakika da gideceğimiz yolu bazen iki buçuk saatte gidiyoruz. Ufak tefek aksilikler olmuyor değil ama onun dışında her şey yolunda..

ÖNYARGILARLA YAŞIYORUZ
* Dizide önemli bir rol üstleniyorsunuz. Size gelen tepkiler nasıl?
Karakter çok ilginç... Özünde aynı insan olsa da, kendi benliği haricinde iki farklı kimlikle yaşamını devam ettirmeye çalışıyor. Dizinin aksiyon ayağını oluşturan ve aşk varyasyonlarından birini üstüne alan biri. İlk günler benim için çok zor geçiyordu. Karakteri çok çalışıyordum, çok düşünüyordum. Erdal Ağabey (Özyağcılar) yardımcı oldu. Gelen tepkiler de olumlu. Önyargılarla yaşayan bir ülkedeyiz. Tabii ki olumsuz tepkiler gelecek. Öğreneceğim çok şey var. Daha yolun başındayım. Elimden geldiğince çalışıyorum. Bu konuda da feyz alabileceğim değerli hocalar var.

* Oynadığınız karakter için bıyık bıraktınız, değil mi?
Evet, ilk defa bu kadar uzun bıyık bıraktım. Sakal da, mecburen, berbere gidemediğim için uzadı.

* Makedonya'da çekim yapmanın avantajları ve dezavantajları neler?
İşe konsantre olma şansımız daha fazla. İstanbul'da bu işin dışında yaptığım iki iş daha var: Küçük çapta işletme. İstanbul'da olsaydık belki de bu işlerle ilgilenmem gerekecekti ve kafamı sete veremeyecektim. İstanbul'daki trafik sorunu da başlı başına bir dert. Açıkçası kendimi burada askerlik dönemine girmiş gibi hissediyorum. İstanbul'da olsaydık belki Berrak'la bu kadar rahat çalışamazdık. Burada sürekli beraberiz, prova yapma şansımız oluyor.

HOCAM, ERDAL ÖZYAĞCILAR
* Erdal Özyağcılar'ın sizinle ilgili yorumları nasıl?
Erdal Ağabey'in dizi işlerinden çok iyi anladığını düşünüyorum. O yüzden onun eleştirilerine dikkat ediyorum ve saygı duyuyorum. Erdal Özyağcılar'dan kolay kolay iltifat duyamazsınız. Ama 9. bölümde ondan çok güzel sözler duydum. O bölümde onunla beraber çalışmıştım. Sahneden sonra geldi yanağımdan öptü ve 'Benim diyen babayiğit bir oyuncu bu sahneyi çekmek istemez' dedi. İnanın o zamana kadar aldığım en güzel eleştiriydi bu...

* Oyunculuk eğitimi için yurtdışına gideceğinizi duyduk. Yurtdışında çalışma planları mı var yoksa?
Hem oyunculuk hem de dilimi geliştirmek için gitmek istiyorum. İlerisinin ne getireceği belli olmaz. Sonuçta kim istemez ki? Benim yurtdışında kalıp modellik yaptığım dönemlerde sağladığım bağlantılar var. Onları değerlendirmek istiyorum. ABD'de çok ünlü bir kast ajansının sahibinin oğlu benim çok yakın bir arkadaşım. Onlara sürekli çektiğim dizilerde ki görüntülerimi yolluyorum. Sürekli beni çağırıyor. Açıkçası ben de gitmek istiyorum. Yurtdışında çalışmaya alışık bir insanım. İyi bir oyunculuk okulunda ders alma şansım var. Neden değerlendirmeyeyim ki böyle bir fırsatı? Yani bu maceraperest bir karar değil. Eşeğimi sağlam kazığa bağlamadan hareket etmem kesinlikle...

* Oyunculukta bir adım sonrası nedir?
İnsan beş yıl sonrası için bir şey söyleyemiyor. Hayatımızda sürekli bir şeyler değişiyor. Ama şu ana kadar doğru gittiğimi düşünüyorum. Çünkü oyuncu olmak istiyordum. Mankenliği de çok sevdim. Mankenlikten sonra oyunculuk yaptım. İşletme bölümünden mezun oldum. Ayrıca bana ek gelir sağlayacak işlere de imza attım. Ben bu işi gerçekten çok seviyorum. Sinemaya resmen aşık bir insanım. İnşallah iyi bir sinema oyuncusu olurum. Ama ilerisi için çok şey konuşmak istemiyorum.