kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Şener Hoca'nın uyarısı

Şimdilik aktif siyasete ara verip TOBB ETÜ'de akademik hayata devam eski başbakan yardımcısı Doç Dr. Abdüllatif Şener arı gibi çalışıyor. Şener, bir dönem sorumluluğunu üstlendiği özelleştirmeyle ilgili önemli bir çalışmaya imza attı. Şener Hoca'nın özet değerlendirmesi şöyle:
"Siyasi irade ve zorlukları göğüsleyen bürokrasinin kararlılığı, özelleştirmeleri ilk kez tamamlanma noktasına getirdi. Uygulanan ekonomik programla birlikte uluslararası sermayenin Türkiye'ye yönelik tutumunda görülen farklılaşma, süreci hızlandırdı!.. 1984-2007 yılları arasındaki özelleştirme satışı 30 milyar dolar. Bunun yüzde 73'ü 20032007 yılları arasında gerçekleşti!" Ancak Abdüllatif Hoca'nın, "Özelleştirmelerin de katkısı ile ekonominin yabancılaşmasına ve sonuçlarına" yönelik uyarısı yabana atılır gibi değil.
Şener, "Yabancı yatırımlar içeride kazanıp sonra dışarıya kâr transfer eden hizmet sektörlerine yöneldi. Net kâr transferi cari açığı artıran kalemlerden biri. 2002'de 89 milyon dolar olan kâr transferleri Ekim 2007'de 1.5 milyar doları aştı ve hızla artmakta" diyor.