kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Köşk'ün telefonu nasıl kesildi?

Bugün 29 Ekim. Cumhuriyet'in kuruluşunun 84. yılı kutlanıyor. Gözler, Çankaya Köşkü'ndeBu vesile ile Cumhurbaşkanlığı Bütçesi de hedefte. Çünkü 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kamuoyunda puan toplayan tasarruf önlemlerine imza atmıştı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk yılını kapsayan 2008 Bütçesi haliyle merak edildi. O bütçe daha Meclis'e sunulduğu gün tartışma konusu oldu. Eleştirilerde haklılık payı da vardı. Ama bazı detaylar halka pek yansımadı.
Örneğin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın, Kazakistan Devlet Başkanı ile görüşürken telefonu üç kez kesilse ne düşünürsünüz? Veya Suudi Arabistan Kralı 2006 yazında ülkemizde resmi ziyaret için bulunurken kendisine tahsis edilen araç arızalansa ne dersiniz? Evet bütün bunlar yaşandı. Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'le kesintisiz görüşemedi.
Çankaya Köşkü'ndeki telefon santralinin 23 yıllık olduğunu, bilgisayar altyapısının merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminden kaldığını biliyor musunuz? Köşk'ün garajında 24 yaşında otomobillerin durduğunu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Dışişleri Bakanlığı'ndan araç getirtmek zorunda kaldığını duydunuz mu?
Neticede, Çankaya'nın bütçesini Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, uzmanlarla birlikte hazırladı. İhtiyaçlar gözden geçirildi. Öyle ki bir ara internet bağlantısının tüm hizmet binasına yayılması gerektiği de ifade edildi, duvar kağıtlarının yırtık olduğu da. Büyük davetlerin verildiği tören salonunda havalandırmanın yetersizliği nedeniyle konukların kendisini bir an önce dışarı atmak istediği de.
Köşk'ün savunması bize düşen bir görev değil şüphesiz. Sadece, yakında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gündeme gelecek açıklamaları bugünden yansıtmak istedim. Çünkü "itibardan tasarruf" olmaz. Eğer gerçekten ihtiyaç varsa yapılan harcama israf sayılmaz!