kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Başbakan'ın gözlemi

23 ay aradan sonra geçtiğimiz hafta toplanan Ekonomik ve Sosyal Konsey ilginç diyaloglara sahne oldu. Aslında perde arkasına Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yorumları damgasını vurdu.
Sosyal Güvenlik Yasası'nı bir an önce çıkarmayı hedefleyen Başbakan, "Gelişmiş ülkelerde işçimemur ayrımı yok. Sadece çalışan var" derken teşhisinde isabetliydi.
"Kayıtdışılık hepimizin ortak vereceği mücadele. Örneğin, teşvik verdiğimiz illerde kayıtlı sigortalı sayısında artış oldu. İşveren sigorta primi yükünde 5 puan indirimi inşallah gelecek yıl yapacağız. Ama iş adamlarımız yardımcı olsun. Şu merdiven altının önüne geçelim" derken etkileyiciydi.
"Memurları sevmiyorsunuz" diyen Kamu Sen Başkanı Bircan Akyıldız'a, "Bu yaklaşım bizi üzmüştür, yanlıştır" çıkışı yerindeydi.
"Sosyal devlette, 'karşılıksız verilir' diye bir şey yok. Mutlaka katkı payı vardır. Bu pay harcamaların kontrolü ve denetimi için de gerekli. Katkı payı alınmayan Yeşil Kart'ın geldiği yer ortada" derken haklıydı.
"Belediyeler, vakıflar çalışana yardım yapmıyor" deniyor. Ama bu ülkede gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım veriliyor. Kamu kuruluşlarında otopark yetişmiyor. Otoparklarda yer isteniyor.
Çünkü gizli gerçekler de var" derken iyi bir gözlemciydi.