kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karışan çocuklar ailelere alışamadı

Nurdeniz KUTSEL HABER MERKEZİ
Suudi Arabistan'da doğumda karıştıkları ortaya çıkan Suudi ve Türk çocuklar, hem sürekli kavga ediyor hem de yeni ailelerini reddediyor..
Suudi Arabistan'ın Necran kentinde bir hastanede 4 yıl önce doğum sonrası karışan Suudi ve Türk çocuklar yeni ailelerine bir türlü alışamıyor. Suudi yetkililerin, Türk ve Suudi aileleri karşılıklı evlere yerleştirmesi de kâr etmedi. Çocukların sürekli kavga ettiklerini, birbirlerini çok kıskandığını ve yeni ailelerine alışmayı reddettiklerini söyleyen Türk baba Yusuf Cüce, "Ne yapacağımızı şaşırdık. Öz oğlumuz Ali'nin Türkçe öğrenmesini ve bir Türk okuluna gitmesini istiyoruz" dedi.

DİL DE ÖĞRENMİYORLAR
Bir yandan da büyüttükleri Yakup'a Arapça öğretmeye uğraştıklarını belirten çaresiz baba, ancak çocukların yeni bir dil öğrenmeyi de reddettiklerini ifade etti. Çaresiz baba, çocukların yeni ailelerine alışmaları için 8 ay Suudi Arabistan'da 8 ay da Türkiye'de yaşamalarına karar verildiğini ancak Türkiye'de kalan iki çocuğunu da çok özlediğini ve temelli Arabistan'da kalmayı düşünmediğini anlattı.

'BENİM BİR AİLEM VAR, YENİ AİLE İSTEMİYORUM'
Türk baba Yusuf Cüce, çocukların "Yeni bir aile istemiyoruz" dediklerini ve sürekli kavga ettiklerini belirtti. Yetkililerin zaman zaman gelip çocukların durumunu kontrol ettiğini belirten Cüce, büyüttükleri Yakup'u ve öz oğulları Ali'yi (sağda) sürekli görebilmek için çifte vatandaşlık başvurusu yaptığını, ancak cevap gelmediğini de söyledi.