kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hamdi Akın

Asker izin verdi, Yeşilköy lojmanları pisti uzatacak

EBRU ERDOĞAN
Atatürk Havaalanı'ndaki 06/24 pistinin uzatılması çalışmalarına Hava Kuvvetleri Komutanlığı da destek verdi. Yeşilköy Askeri Lojmanları, 2009 sonuna kadar boşaltılıp yerine pist yapılacak..
İstanbul Atatürk Havaalanı'nın genişletilmesi ve uzatılması projesi kapsamına, Yeşilköy Askeri Lojmanları da dahil oldu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından askeri yetkililerle yürütülen çalışmaya göre, iki tarafın da uygun gördüğü bir bölgeye TOKİ tarafından yeni lojman yapılacak; Yeşilköy Askeri Lojmanları ise 2009 sonuna kadar boşaltılacak. İstanbul'da uzun zamandır tartışma konusu olan Atatürk Havaalanı'ndaki pistin uzatılması için yeni bir çözüm yolu bulundu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) Florya bağlantı yolu öteleme projesi devam ederken, pistin uzatılması projesine, Hava Kuvvetleri Komutanlığı da katıldı. DHMİ'den üst düzey bir yetkili, projenin askeri tarafıyla görüşmenin, SHGM tarafından yapıldığını dile getirdi. Görüşmeler devam ettiği için henüz proje aşamasına gelinemediğini kaydeden DHMİ yetkilisi, projenin 2008 bütçesinde yer almadığını söyledi. SHGM'den üst düzey bir yetkili de görüşmelerin doğruluğunu onaylarken henüz sonuçlandırılmadığı için ayrıntılı bilgi veremeyeceklerini kaydetti. Askerlerin, yeni lojman alanı olarak Ataköy C Motelleri'nin bulunduğu alanı istediği ifade edilirken, sahil yolunda bulunan arazinin çok değerli olması nedeniyle başka bir yer üzerinde anlaşmaya varılması için görüşmelerin sürdüğü dile getiriliyor.

'LOJMAN ALANI KÜÇÜK'
Atatürk Havalimanı'nda DHMİ'nin verilerine göre ikisi 3.000x45 biri de 2.300x60 olmak üzere üç pist bulunuyor. TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Yeşilköy Askeri Lojmanları'nın havaalanına katılması konusunun 15 yıldır tartışıldığını belirterek, "Fakat burası 20 bin metrekare civarında küçük bir alan. Havaalanında bulunan askeri hangarların Sabiha Gökçen Havaalanı'na taşınması da en çok konuşulan konu. Öncelikle bunun yapılması gerekiyor. 3 bin metre uzunluğunda olmayan havaalanları, konvansiyonel sayılmıyor ve büyük uçaklar için zaman zaman elverişsiz olabiliyor. Atatürk Havaalanı'ndaki 06/24 pistinin uzunluğu ise 2 bin 300 metre. Belki lojmanların buraya katılmasıyla pist bu seviyeye getirilebilir" dedi.