kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çaldığı bilgisayarları internetten satıyordu

Erdoğan YAPIK SABAH
Çalınan bilgisayarların internette "gittigidiyor.com"da satıldığı ihbarını alan polis, satışı gerçekleştiren "kanarya6336" rumuzlu zanlıyı suçüstü yakaladı..
İstanbul Beşiktaş Levent'teki bir işyerinden 27 Aralık 2007 tarihinde dört adet dizüstü bilgisayar ve bir miktar para çalındı. Bu olayın ardından bir süre önce "gittigidiyor.com" adlı siteden irtibat kurduğu Mehmet S.'den dizüstü bilgisayar satın alan bir kişi, söz konusu bilgisayarın içinde şirkete ait bilgiler buldu. Şüphelenen alıcı, hemen şirketi arayarak bu durumu bildirdi. Görevlilerin hırsızlık olayını anlatması üzerine bu kişi, işyerinin yetkilileriyle birlikte Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.

ALICI KILIĞINDA TUZAK
Polisler, çalıntı bilgisayarların internette "gittigidiyor.com" sitesinde "kanarya6336" rumuzunu kullanan bir kişi tarafından yarı fiyatına satıldığını belirledi. Bunun üzerine ekipler, internette satıcı ile bilgisayarı satın almak için pazarlık yaptı. Müşteri kılığındaki polisler, Eminönü'nde kendisini satıcı olarak tanıtan Mehmet S. ile buluştu. Polisleri evine götüren Mehmet S. burada gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 16 dizüstü bilgisayar, 5 dijital fotoğraf makinesi ele geçirildi. Ayrıca Mehmet S.'nin üzerindeki 885 YTL'ye de el konuldu. Polisler bilgisayarların çalıntı olduğunu tespit ederken, Mehmet S. sorgusunda bilgisayarların çalıntı olmadığını ve suçsuz olduğunu öne sürdü. Mehmet S. işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.
Haberin fotoğrafları