kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dışişleri Bakanı Kouchner Adalet Bakanı Dati Kamu Politikası Bakanı Eric Besson

Sarko bakanlara karne dağıtacak

Hükümeti tek elden yönettiği şeklinde eleştirilen Fransa lideri, radikal bir karar aldı. Özel bir danışmanlık şirketi tutup kabinedeki tüm bakanları inceleme altına aldırdı, not verdirdi. Muhalifler ise tepkili..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sarko bakanlara karne dağıtacak
Aşkları ve skandallarıyla gündemden düşmeyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu kez de bakanlara karne uygulamasıyla tartışma çıkardı. Le Monde gazetesi, tek adam olmakla suçlanan Sarkozy'nin bu kez de özel bir danışmanlık şirketiyle anlaşarak "karne" hazırlattığını yazdı. Muhalefet ise "Devlet bir şirket değil. Bakanlar küçük düşürülüyor" diye tepki gösterdi.

SINIR DIŞI ARTI PUAN
Hükümet sözcüsü Laurent Wauquiez haberi doğrulayarak, önümüzdeki ay bakanların 8 aylık performans değerlendirmelerinin dağıtılacağını açıkladı. "Daha karnem gelmedi" diye espri yaptı. Le Monde gazetesi, Mars & Co. adlı şirket tarafından her "sömestr" hazırlanacak karnelerin Sarkozy'nin belirlediği 30 başlığa göre değerlendirileceğini yazdı. Buna göre, Göçmenlik Bakanı Brice Hortefeux, kaç göçmeni sınır dışı ettiğine göre not alırken, Kültür Bakanı Christine Albanel müze ziyaretlerine, Eğitim Bakanı öğretmenlerin fazla mesailerine, Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de Avrupa temasları doğrultusunda puan alacak. Sarkozy'nin gözdeleri olan Kouchner ve Adalet Bakanı Rachida Dati'nin iyi not alması beklenirken, Sarkozy'ye "oy vermem" diyen Şehir Bakanı Fadala Amara'nın sınıfta kalması bekleniyor.

BAŞBAKAN SAVUNDU
Şaşırdığını gizlemeyen Kouchner ise, "Not iyi oldu. Ne kadar çok çalıştığımı anlayacaklar. Kendime güveniyorum, yüksek not alacağım" dedi. Karne alamayacak olan Başbakan Francois Fillon ise eleştirilere karşı, "Burası okul değil, sadece bakanları değerlendiriyoruz" açıklaması yaptı.