kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oğlunun davası yıllardır bitmedi anne isyan etti

Güngör KARAKUŞ SABAH
Kapadokya gezisinde, otelde korkuluklardan düşerek ölen oğlu için açılan davalar 3.5 yıldır bitmeyen ve bilirkişi raporlarında oğlu kusurlu bulunan acılı anne: Bu dava artık bana acı veriyor..
Kapadokya'ya gittiği gezi sırasında kaldığı otelin beşinci katından lobiye düşerek hayatını kaybeden Vefa Lisesi birinci sınıf öğrencisi Kıvanç Üler'in yılan hikâyesine dönen davası, acılı anneyi isyan ettirdi: "Bu dava bana acı veriyor." Davaya konu olan olay, 18 Mayıs 2004'te meydana geldi. Arkadaşlarıyla Kapadokya gezisine katılan genç Kıvanç, Peri Tower Otel'in beşinci katında kalıyordu. Ancak arkadaşlarıyla şakalaşırken dengesini kaybetti ve merdiven korkuluklarının üzerinden ikinci kattaki lobiye düştü.

TAZMİNATTA FARKLI KARAR...
Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı, otel yetkilileri hakkında ceza davası açarken, anne Hülya Çil ise, merdiven korkuluklarını kısa yapmakla suçladığı otel aleyhine 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Ceza davası için 2005'te hazırlanan ilk bilirkişi raporunda Kıvanç, 8'de 3 oranında kusurlu bulundu. Kıvanç'ın annesi Hülya Çil karara itiraz etti ancak ikinci raporda bu kez talihsiz genç yüzde 100 kusurlu bulundu ve otel yetkilileri ile binayı yapan müteahhit beraat etti. Acılı anne de bunun üzerine temyize gitti. Ancak tazminat davasında ise aksi yönde bir karar çıktı ve otel yetkilileri ile müteahhit yüzde 80 kusurlu bulundu. Otel yetkilileri de bu karara itirazda bulundu.

OĞLUNUN ARKADAŞLARI DESTEK VERİYOR
"Oğlumun arkadaşları bana hep maddi destek oldu, Anneler Günü'nde de ziyaret ederler, mezarlığa benle gelirler" diyen gözü yaşlı anne Hülya Çil, şöyle konuşuyor: "Sanki kapı açılacak ve içeri girecek gibi... Yıllar önce eşimden ayrıldık, oğlumla küçücük bir dünyamız vardı. 3.5 yıldır bitmeyen bu dava artık acı veriyor."