kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TOPLANTIDA BULUŞTULAR... Oyuncu Serra Yılmaz, birinci kaptan Amiral Osman Paşa'nın kardeşinin torunu. Yılmaz, Paşa'nın torununun oğlu Osman Kemal Tektaş ile ilk kez görüştü.

Ertuğrul'un torunları 118 yıl sonra buluştu

Bedia Ceylan GÜZELCE / HABER MERKEZİ
İkinci Abdülhamit döneminde Japonya'da batan Ertuğrul Firkateyni'nde ölen askerlerin torunları ilk kez bir araya geldi..
Sultan İkinci Abdülhamid'in iyi niyet elçisi olarak Japonya'ya gönderdiği Ertuğrul Firkateyni'nin batması sonucu şehit düşen denizcilerin yakınları Rahmi Koç Müzesi'nde buluştu. Aradan geçen 118 yıl sonunda ilk defa bir araya gelen yakınlar, dedelerinden kalan birkaç fotoğraf ve hatırayı birbirlerine gösterdiler. Ertuğrul Firkateyni'nde şehit olan askerlerin yakınları arasında oyuncu Serra Yılmaz da bulunuyordu. Yılmaz, Ertuğrul'un birinci kaptanı Amiral Osman Paşa'nın kardeşinin torunu.

'TARİHSEL SORUMLULUK'
Toplantıda bulunmanın tarihe bir sorumluluk olduğunu belirten Yılmaz akrabası olan ve Amiral Osman Paşa'nın torununun oğlu Osman Kemal Tektaş ile de ilk defa karşılaştı. Tektaş, 9 Ocak'ta başlayacak sualtı kazısından umutlu olduklarını söyledi. Ertuğrul Fırkateyni'nde görevli 550 denizci şehit olmuş, 69 denizci ise kurtarılmıştı.
Haberin fotoğrafları