kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aktöre kokainden iki yıl istendi

Orhan YURTSEVER SABAH
'Yaprak Dökümü' adlı dizide rol alan Caner Kurtaran'a, uyuşturucu kullanmak suçundan iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı..
Televizyon dizisi "Yaprak Dökümü" nde rol alan Caner Kurtaran, 29 Temmuz 2007'de kokain kullanıp rahatsızlanınca Alman Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Kokain kullandığı gerekçesiyle İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bir yıldan iki yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Kurtaran'ın dava sürerken, ikinci kez kokainden hastanelik olduğu ortaya çıktı.

ADLİ TIP BELGELEDİ
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede Kurtaran'ın 24 Kasım 2007'de saat 02.45 sıralarında uyuşturucu madde kullanma şikâyetiyle Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldığı ve bu durumun görevli polis memuru tarafından aynı tarihli tutanakla tespit edildiği belirtildi. Tedavisi sırasında Kurtaran'dan alınan kan örneğinin Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği ve kanında uyuşturucu bulunduğunun tespit edildiği anlatıldı. TCK'nın 191/1-2 maddesi gereğince "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve uyuşturucu kullanmak" suçundan iki yıla kadar hapsi istenen Kurtaran'ın yargılanmasına yakında başlanacak.

'NİŞANLIMDAN AYRILINCA İÇTİM'
Kurtaran'ın olaydan sonra verdiği ifadesinde, dört ay önce merak nedeniyle kokain almasının basına yansımasının ardından nişanlısından ayrıldığını belirterek, "Daha önceden pantolonumun cebinde kalan 'taş' tabir edilen maddeyi yakarak kullandım" dedi. Kurtaran'ın ifadesinde ayrıca "Daha sonra panik atak rahatsızlığım başlayınca, pişmanlık duydum ve telaşlanmaya başladım. Vücudumda karıncalanma başlayınca anneme haber verdim. Hastaneye gittiğimizde tahlil için kan alındı ve yatmam gerektiği söylendi. Ama basının haberi olabileceğini düşünerek yatmadım" dediği öğrenildi.