kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Küreseli aştı geldi lapa lapa kar yağdı

İsmet ACAR-Murat SAVAŞ SABAH
Türkiye'nin batısına ve özellikle İstanbul'a 13 aydır uğramayan kar nihayet yağdı. Türkiye'nin dört bir yanı beyaz örtüye bürünürken yağış bugün de yoğun olacak..
Küresel ısınma nedeniyle geçtiğimiz yıl az yağış alan Türkiye, susuz bir yazın ardından yağan kara çok sevindi. Özellikle İstanbul'da 13 ay sonra etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken trafikte aksamalara neden oldu. Kar yağışının bugün de İstanbul'da etkili olması beklenirken, yetkililer don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 3 bin 557 personel ve bin 29 araçla karla mücadeleye hazır bekliyor. Çanakkale'de, dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası sıcaklık sıfır dereceye düştü. Yetkililer vatandaşları don olayına karşı uyardı. Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolu Yarpuz beldesi Alacabel civarındaki kar yağışı, ulaşımı kilitledi. Bölgede kar kalınlığının 30 santime ulaştığı ve araçların zincirsiz geçişine izin verilmediği belirtildi. Kırıkkale'de etkili olan mevsimin ilk karı önceki gece başladı ve dün sabah saatlerine kadar devam etti.

EN ÇOK ÇOCUKLAR SEVİNDİ
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Edirne, Trakya ve Kırklareli'ni beyaza bürüdü. Tekirdağ'da havanın yarın çok bulutlu, hafta sonu ise sisli olması bekleniyor. Bölgede en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları bugün - 4 ve 2, yarın - 3 ve 4, pazar günü ise - 1 ve 5 derece olacağı bildirildi. Bursa dün sabahtan itibaren etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Uludağ'da da kar kalınlığı 90 santimi aşarken, sıcaklığın -9 derece olduğu bildirildi. Yağışla Yıldırım ilçesinin Uludağ eteğinde kalan mahallelerinde kar kalınlığı 5 santimi buldu. Çocuklar kızak kaymanın keyfini yaşarken, beyaz örtü doyumsuz manzarayı da beraberinde getirdi. Sıcaklık kent merkezinde gündüz 0, gece ise - 4 derece civarında olurken, yağışın bugün de sürmesinin beklendiği bildirildi.