kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Teşekkürler!.. Teşekkürler!..

BU "Teşekkürler" lafını cep telefonumda yüzlerce kez yazmamak, Yasemin'i saatlerce bilgisayar ekranı önünde tutmamak için buraya aldım..
Bayram, ardından yılbaşı olunca mesajlar yağdı da yağdı..
Sadece bu mesaj için bir cep telefonu şirketi kursam yeter.. 2007'de dünyada sıkı durun 50 milyar, tam 50 milyar dolarlık SMS çekilmiş.. Her yılbaşı, her bayram, her kandilde otomatiğe bağlanmış ülkemiz cep telefonlarının bu 50 milyardaki payını varın hesaplayın..
2008'de 6.5 milyar insanın yaşadığı dünyada, 1.7 trilyon SMS çekilecekmiş. Adam başı 260 mesaj.. Bizim genç kızlar bu ortalamayı bir haftada katlıyorlar.
Otomatiğe bağlanmış olduğu ifadesinden belli olanları okumuyorum bile.. Yaz bir mesaj. Ver telefondaki listeye hepsine yollasın. Bu değil.. Kutladığın insan senin için özel değilse, masrafa ne hacet!.
Yılbaşı gecesi gelenler içinde birisi çok hoşuma gitti..
2008 için mutluluklar başta bir sürü hoş şey diliyor, arkasından "Olmazsa, salla gitsin. 2009 var, 2010, 2011 var" diyordu. Mizah da, mesaj da harika.. Ayni mesaj başkalarına da gelmiş.. Meğer bu da, Cep şirketlerinin uyanıklığı.. Hoş mesaj örnekleri yolluyorlar cebinize ve sizi iletmeye teşvik ediyorlar..
Neyse.. Ceple, e-maille kutlayanların hepsine teşekkürlerimle..
Bir de özel teşekkürlerim var. Bana yeni yıl armağanlarının en güzelini iki meslekdaşım Umur Talu ve Ülkü Tamer verdiler.. Hıncal Uluç üzerine iki candan yazı yazdılar ve beni ağlattılar..
Bir teşekkürüm de yılbaşı itibarı ile bize veda eden Yavuz Onursal'a.. Gazeteme el konduğu gün, yönetimle görevlendirilmiş, devleti temsilen medya grup başkanlığına getirilmişti. Başından itibaren, sanki hiçbir şey olmamışçasına çalışmamızı sağlamak için çırpındı. Kendi hesabıma konuşuyorum, bende mesela yüzde 100 başarılı oldu. Aynen devam ettim köşemde.. Bu geçiş döneminde onun görevde olması, Sabah kadar benim de şansımdı..