kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Küçük hesaplı küçük kafalar ülkesi!..

SABAH iyi bir gazetecilik yaptı, bana sorarsanız. Herkesin bildiği, ama yazmaya cesaret edemediği, ya da yazmak istemediği bir haberi birinci sayfadan manşete taşıdı. Özü..
Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe'ye bir kıyak yapıyor. Kulübe yılda 200 milyon dolar gelir getirebilecek bir imkânı sağlıyor.
Gene bana sorarsanız alkış!..
Günümüzde futbolun reklam ve tanıtım değeri tartışılmaz.. Bugün Türkiye bütün Avrupa liglerini izliyor. Nerdeyse Alman, İtalyan, İspanyol, İngiliz olacağız..
Dünya Türkiye liglerini niye izlemesin o zaman?.. İzler.. O ligler gibi dünya çapında adamların oynadığı kulüpler oluşursa izler.. Türkiye'nin en pahalı denen takımının bedeli Avrupa'nın üst düzey bir takımındaki bir, bilemedin iki futbolcuya eşit olduğu zaman niye izlesin ki?..
Türkiye dünya futbol pazarına birinci elden girebilmeli.. Elde kalan, kulüp bulamayanları toplayan olmaktan çıkıp..
Bu neyle olacak?. Parayla?.. Hani nerde o para?..
3 tane seyircisi olmayan, üç yıl sonra nerde olacağı dahi bilinmeyen bir Ankara Belediyespor'a, Melih Gökçek tatmin olsun diye yıllardır yatırılan trilyonların hesabını sormayan, "Kimin parasını kime veriyorsun" demeyenler, şimdi Fener'i bir dünya markası yapacak projenin önünü kesmeye çalışıyorlar, Selami Öztürk'e saldırarak..
Benzeri Galatasaray'a ve Mustafa Sarıgül'e yapılmıştı. Galatasaray'ı bir Avrupa Kulübü yapacak proje, Özhan Canaydın'ın kişisel hırsları ve beceriksizlikleri sonucu kuşa çevrilir ve Ali Sami Yen arazisi de peşkeş çekilir ve elden kaçırılırken..
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, başkaları ile karıştırılmasın.. Yerel takımlar değillerdir. Tüm ülkeye mal olmuş milli takım gibi kuruluşlardır.
Bu yapılarıyla, Liverpool'un, Roma'nın, Barcelona'nın, Bayern'in önlerindedirler hatta. Taraftarları bir kentte değil, ülkenin tamamında olduğu, ülkenin tamamında yerel takımların önünde oldukları için..
Bu yüzden bu üç kulübe verilecek destek, bir ulusal programdır. Ulusu mutlu eder, ulusu yüceltir, ulusu tanıtır.
Böyle düşünmek gerek..
Küçük, kulüpçü hesaplardan sıyrılıp büyük düşünmek zorundayız.. Büyüme böyle başlar..
Önce büyük düşüneceksin.
Seyrantepe projesini kuşa çeviren kafa, Galatasaray'ın yolunu kesmedi. Ülkeye ihanet etti.
Kadıköy Belediyesi'nin Fenerbahçe hamlesinin yolunun kesilmesi, bu kafanın bir başka zaferi olacaktır.
O zaman da küçük kafaların ülkesi olmaya devam eder, hep küçük kalırız!..