kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Vekil arabasıyla eroin ticareti

Yeni Haber
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul'da ele geçirilen eroinle ilgili olarak gözaltına alınan Nihat Buldan'ın uyuşturucu görüşmelerine DTP Iğdır Milletvekili olan yengesi Pervin Buldan'a ait otomobille gittiği iddialarını yanıtladı. Atalay, son birkaç gün içinde yüklü miktarda eroin yakalandığını belirterek Pervin Buldan'la ilgili iddialara "öyle bir irtibat da var" karşılığını verdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Meclis İçişleri Komisyonu toplantısı öncesinde gazetecilerin, DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'la ilgili sorularına yanıt verdi. Son birkaç gün içinde 80 kilo kadar yüklü miktarda eroin yakalandığını ifade eden Bakan Atalay, Pervin Buldan'la ilgili iddialar konusunda ise "öyle bir irtibat da var. Biz tabi güvenlik birimleri olarak gerekeni yaptık. Bundan sonrası artık yargıya teslim ediliyor. Benim şu anda bu konuda yorum yapmam gerekli değil" diye konuştu. Bakan Atalay, "siyasetçilerin bu tür olaylara karışmasını nasıl değerlendirdiğine" ilişkin bir soruya ise "sadece siyasetçinin değil hiç kimsenin karışması doğru değil" karşılığını verdi.

BAKANLIKTAN UYUŞTURUCU TRAFİĞİ KONUSUNDA PAKET HAZIRLIĞI


Uyuşturucu kaçakçılığının güvenlik alanında önemli konulardan birisi olduğunu ifade eden Bakan Atalay, alınacak tedbirlere ve PKK-Uyuşturucu bağlantısına ilişkin önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklama yapacaklarını bildirdi. Bakan Atalay şunları söyledi:

"Türkiye uyuşturucu trafiğinde transit ülke olarak kullanılıyor. Bu giderek azaldı, çok yüklü miktarlarda yakalama oldu. 2007 çok belirgin bir yıl bu anlamda. Şuna inanıyorum belli bir süre içinde Türkiye artık transit güzergahı olmaktan çıkacak, bunda kararlıyız. Şu anda bir paket üzerinde çalışıyoruz, alınacak tedbirleri daha sonra kamuoyuyla paylaşacağız.Olup bitenler bilinsin, hem de yapacağımız açıklama bir uyarma anlamına geliyor."

"UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞINDA PKK'NIN PAYI VAR"

Bakan Atalay, uyuşturucu trafiğinde terör örgütünün payının olduğu, terörün finansmanında da uyuşturucunun bir unsur olduğunu bildiklerini kaydederek bu konuda ellerinde veriler bulunduğunu söyledi. Bakan Atalay, DTP'li Buldan'la ilgili olayda PKK bağlantısı olup olmadığına ilişkin bir soruya ise "o konu yargıya gidiyor, orada değerlendirilecek" karşılığını verdi.


DTP'Lİ BULDAN'DAN YALANLAMA: İDDİALAR ASILSIZ


DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, İstanbul'da ele geçirilen eroinle ilgili olarak gözaltına alınan kaynı Nihat Buldan'ın, kendisine ait otomobille uyuşturucu görüşmeleri yaptığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

İDDİALAR KARALAMA KAMPANYASI


Buldan yaptığı yazılı açıklamada, iddiaların tamamının asılsız ve gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Kayınım hakkındaki iddiaların şahsımla ilişkilendirilmeye çalışılması da oldukça düşündürücüdür. Hakkımdaki bu iddiaları partimize dönük karalama kampanyasının bir devamı olarak görmekteyim" dedi.

Buldan açıklamasına şöyle devam etti; "Haberde adı geçen Nihat Buldan benim kayınımdır. 30 Aralık akşamı çocuklarımı da alarak kendi özel aracımla ziyaret amacıyla kayınım Buldan'ın evine gittim. Çocuklarımla beraber kayınımın yeni yılını kutladıktan sonra evden ayrılarak yine aynı aracımla evime döndüm. Ertesi günü kayınım Buldan'ın bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığını öğrendim. Kişi olarak bir akrabamı ziyaret etmemden daha doğal bir şey olamaz. Bugünkü gazetelerde aracımı kayınım Nihat Buldan'ın kullandığına dair vs. iddialar yer almakta. Bu kesinlikle doğru değil."

ANKA