kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk

Ertürk'ün Türkiye analizi ve TMSF deneyimi kitaplaşıyor

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Ertürk'ün Türkiye'nin siyasi, sosyal, ekonomik, ideolojik sorunları hakkındaki görüşlerini içeren kitabı ile TMSF deneyimini anlatacağı ikinci kitabı peş peşe yayınlanacak..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, "nehir söyleşisi" tarzında iki kitap hazırlatıyor. En geç mayıs ayına yetiştirilmesi planlanan ilk kitapta Ertürk, "Türkiye'nin siyasi, sosyal, ekonomik ve ideolojik" sorunlarına ilişkin görüşlerini küresel gelişmeler ışığında kağıda döküyor. Sorucevap tarzında uzun söyleşi şeklinde düzenlenen kitabın, "Siz O'nu TMSF Başkanı olarak biliyorsunuz ama..." başlığı ile sunulması planlanıyor. Kitap, TMSF Başkanı kimliğinin dışında bir bürokrat, bir aydın gözüyle Ertürk'ün Türkiye analizini içeriyor. Ertürk, halen ilk kitabın redaksiyonunu yapıyor. Nehir söyleşi yöntemi, ilgili kişinin olayları veya kendisini doğrudan anlatması yerine, bir yazarın eşliğinde yöneltilen sorularla dünü ve bugünü aralaması esasına dayanıyor.

KRİZ İLAHİ CEZA MI?
İlk kitap kitap tamamlanır tamamlanmaz Ertürk, ikinci kitaba da başlayacak. Ertürk, bu kez TMSF deneyimini, Türk bankacılık tarihinin kilometre taşlarını, hem ekonomik hem de felsefi temelde anlatacak. Bu kapsamda örneğin, Ertürk'ün 2001 Krizi'ne ilişkin farklı yorumuna da yer verilecek. Ertürk, bir konferansında, "Krizde metafizik güçlerin de rolü olduğuna inanıyorum. Çünkü bu kadar suç işleyen bir sektör ve topluma, birilerinin ceza vermesi gerekiyordu. Bu piyasa mıdır, ilahi güç müdür, bilemem ama Türk toplumu cezayı hak etmişti" demişti.