kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP’den DTP’li Buldan’a sert tepki

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP’den DTP’li Buldan’a sert tepki
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'a ait TBMM araç giriş kartı bulunan otomobille kayınbiraderinin uyuşturucu pazarlığına gittiği iddialarıyla ilgili sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bir parlamenterin yasa dışı olayların içinde bulunması, hele hele uyuşturucu gibi bir suçun içinde yer alması kabul edilemez'' dedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Hakkı Süha Okay, Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret ederek, gazetecilerin yeni yılını kutladı. DTP'li Pervin Buldan'la ilgili iddiaları soran gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, konunun yargıya intikal ettiğini ve yargının kararını vereceğini söyledi. Bir milletvekilinin yasadışı olayların içinde bulunmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bir parlamenterin yasa dışı olayların içinde bulunması, hele hele uyuşturucu gibi toplumun karşı olduğu bir suçun içinde yer alması kabul edilemez. Konu yargıya intikal etti. Yargı kararını verecektir. Uyuşturucu gibi toplumun asla benimsemediği, sigara yasağının parlamentoda görüşüldüğü şu günlerde böyle bir olay olması üzüntü verici. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.''

"İLLA MERCİMEK YİYECEKSİN DENİLİYOR"


Gazetecilerin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde bulunan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısına ilişkin sorularını da yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, tasarı ile toplumun en çok korunması gereken kesimlerinin sosyal güvenlik sisteminin dışına itildiğini söyledi. Sosyal devletin yerini sadaka devlet anlayışının aldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Aile Yardımı Sigortasına bir an önce geçilmesi gerektiğini ifade etti. Sosyal tarafların bu konuyu hala gündeme getirmediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Aile Yardımı Sigortası için hala geç değil. Belki işçi sendikaları konuyu gündeme getirirler ve bu konu da tasarıya eklenir'' dedi.
AKP'nin belediyeler aracılığıyla yaptığı gıda ve kömür yardımlarına da değinen Kılıçdaroğlu, yoksullara yardım edilmesine karşı olmadıklarını ancak bu yardımların siyasi sömürü haline getirilmesine karşı çıktıklarını kaydetti. AKP'nin yaptığı yardımlarla ailelerin tüketim alışkanlığına da müdahale ettiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, ''(İlla sen mercimek yiyeceksin) deniliyor. Belki aile peynir yemek istiyor veya çocuğuna kitap alacak'' dedi. Kılıçdaroğlu, sosyal hizmet uzmanlarının belirleyeceği ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli maaş
verilmesini, maaşların da kadınların hesabına yatırılmasını önerdi. Kılıçdaroğlu, böylece Türkiye'de şu anda 10 kurumun yaptığı işin sadece bir kurum tarafından yerine getirileceğini söyledi.

(ANKA)