kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Bundan Paşam'a da saklayın"

Yeni Haber
Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt arasında TÜBİTAK'taki açılışta ilginç bir diyalog yaşandı. TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü (İLTAREN)'nün AR-GE binası açılış kurdelesini saklamak için alan Başbakan Erdoğan, korumalarına, "Bundan Paşam'a da saklayın" talimatını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK'ın AR-Ge binasının açılışını askerlere beraber yaptı. Erdoğan, kurdela kesimi sırasında geride kalan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgenaral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı'nı da kurdela kesimine katılmaya çağırdı.

Erdoğan, Ümitköy'de Şehit Yüzbaşı İlhan Tan Kışlası içerisinde bulanan TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü'nün (İLTAREN) yeni AR-GE binasının açılışını yaptı.

AR-Ge binasının açılış törenine Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Ankara Valisi Kemal Önal, TÜBİTAK Başkan Vekili Nüket Yetiş ve diğer ilgililer katıldı. Binanın açılış kurdelesini Başbakan Erdoğan, Orgeneral Büyükanıt, Devlet Bakanı Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyi Çelik ve Orgeneral Başbuğ birlikte yaptı.

Başbakan Erdoğan, kurdela kesimi esnasında protokolün gerisinde kalan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'i, kurdela kesimine katılmaları için çağırdı. Başbuğ ve Koşaner, yerlerini aldıktan sonra kurdela kesimi gerçekleşti.


Kurdeleyi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile birlikte kesen Erdoğan, Büyükanıt'a dönerek, "Bunları saklıyorum Paşam" dedi. Büyükanıt'ın şaşkınlıkla verdiği "Öyle mi?" yanıtı üzerine Başbakan Erdoğan korumalarına talimat vererek, "Bundan Paşam'a da saklayın" dedi. Erdoğan'ın korumaları kurdelenin bir parçasını da Büyükanıt'ın korumalarına verdi. Başbakan Erdoğan, kurdeleyi keserken, "İnşallah Silahlı Kuvvetlerimiz bunlarla güvenli yarınlara adımlar atar" dileğinde bulundu.