kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP, Gül ve Erdoğan'a verilen hediyeleri sordu

Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al-Saud'un, Türkiye'ye yaptığı ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'e hediye verip vermediğini bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Anadol, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde Türkiye'ye gelen yabancı devlet adamları tarafından kamu görevlilerine verilen hediyeleri sordu.

Anadol, Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun bütün kamu kuruluşlarına, "yılbaşı" nedeniyle bir genelge gönderdiğini anımsatarak, "Gönderilen armağanların kabul edilmemesi yönündeki uyarıyı basından öğrendik. Kamu görevlilerinin kabul edebilecekleri armağanların değerinin üst sınırı ve bu sınırı geçen hediyelerle ilgili nasıl bir işlem yapılması gerektiği konusuyla ilgili kanun hükmü bulunmasına rağmen böyle bir genelge yayınlanması, kamu görevlileri tarafından bu kanuna yeterince riayet edilmediği şüphesini akıllara getirmektedir" dedi.

Anadol, bu çerçevede Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti;

"Suudi Arabistan Kralı Abdullah, geçtiğimiz ay ülkemize yaptığı ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, eşi Hayrünnisa Gül'e hediye vermiş midir?Eğer verdiyse bu hediye nelerdir, değerleri ne kadardır, bu hediyelerle ilgili resmi beyanlarda bulunulmuş mudur, bu hediyeler Hazine'ye intikal ettirilmiş midir?"

Anadol, Suudi Kralı Abdullah'ın, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hediye verip vermediğini de sordu.

(ANKA)