kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ERZURUM

Türkiye 2008'i böyle karşıladı

Antalya ve Çanakkale'de bir grup yeni yıla denizde girmeyi tercih etti. Şanlıurfa'da sıra gecesi, Kapadokya'da ise Türk gecesi vardı Palandöken'de -25 derecelik soğuk ve karlı havayı dansöz ısıttı.....
2008 ülke genelinde farklı farklı eğlencelerle karşılandı. Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde kalan ve çoğu Rus, Ukraynalı ve Hollandalı olan yabancılar ile yerli turistler, kar üzerinde yakılan ateşin etrafında dansöz oynatarak çılgınca eğlendi. Havai fişek gösterisi altında birbirlerine sarılarak dans eden ve çılgınca öpüşen turistler ilginç görüntüler oluşturdu. Dansöze eşlik eden Rus kadınlar ise profesyonel dansözleri aratmadı. Aşırı alkol tüketen turistler gecenin ilerleyen saatlerinde ise kendilerinden geçti.

HAVAİ FİŞEK ALTINDA YÜZENLER
Antalya'ya saat 00.05'te Almanya'dan gelen 99 yolcu, 2008'in ilk turistleri, 7 yıldır Türkiye'ye tatile gelen Wilma Lenz de ilk turist oldu. Pasaport kontrolü yapan polisler de gelen turistlere zarf içinde "Yeni Yılınız Kutlu olsun'', Happy New Years'' yazılı kart verdi. Çanakkale'de, aralarında Milli Güvenlik Akademisi Öğretim Elemanı Kurmay Albay Murat Hatib ile Onsekiz Mart Üniversitesi Sualtı Topluluğu üyelerinin bulunduğu bir grup dalgıç da yeni yıla denizde girdi. Kordonboyu'nda buluşan dalgıçlar, saat 00.00'da havai fişek gösterileri altında boğazın soğuk sularına daldı. İzmirliler yeni yıla Cumhuriyet Meydanı'nda Kıraç'ın şarkılarıyla coşku içinde girerken, eğlence yerleri ve 5 yıldızlı oteller de doldu.

ALTERNATİF İSLAMİ KUTLAMA
Şanlıurfalı bir grup aile, Yıldız Sarayı'nda misafirleriyle düzenledikleri sıra gecesinde, halay çekip türküler söyleyerek ve çiğ köfte ile Şıllık tatlısı yiyerek girdi. Kapadokya'da bulunan yer altı eğlence merkezlerinde yeni yıl kutlamalarına yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. Türk Gecesi'nde yabancılar da, halay çekip çiftetelli oynadı. Diyarbakır'da lüks otellerde çılgın yılbaşı kutlamaları düzenlenirken, diğer yanda da Mekke'nin fethi kutlaması yapıldı. 'Sidar Müzik tarafından "Sevgi ve Kardeşlik Konseri' adı altında düzenlenen kutlamaya katılan kadın ve erkek konuklar salonda haremlik-selamlık oturdu.
Haberin fotoğrafları