kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Suikastin nedeni gizli belgeler mi?

ABD'den terörle mücadele için alınan parayı, Pakistan istihbaratının Müşerref'in partisi lehine seçime hile karıştırmak için kullandığını gösteren belgeler verecekti..
İngiltere'nin saygın gazetesi Times, eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun 29 Aralık günü öldürülmesiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazetenin haberine göre Butto, mitingden hemen sonra ABD'li senatörler Patrick Kennedy ve Arlen Specter ile buluşacaktı. ABD senatosunun dış operasyonlar komitesinin bu iki üst düzey ismine, gizli belgelerin yer aldığı bir kritik rapor sunacaktı. Rapor, Pakistan istihbarat servisi ISI'nin, ABD'den alınan paraların terörle mücadele yerine bu hafta yapılacak genel seçime hile karıştırmakta kullanıldığını kanıtlıyordu.

BASINA AÇIKLAYACAKTI
İstihbarat birimleri parayı, 8 Ocak'ta yapılması planlanan (suikast sonrası şubat ayına ertelendi) genel seçimi, Başkan Pervez Müşerref'i destekleyen Pakistan Müslüman Ligi partisinin kazanmasını sağlayacak hileler yapmakta kullanıyordu... ISI'deki kaynaklarından aldığı belgeler doğrultusunda hazırlattığı bu çarpıcı raporu İngiliz büyükelçisi ve ABD'li senato üyelerine de göndermeyi planlıyordu. Hatta 200 sayfalık raporda, Butto'nun bu görüşmeleri yapıp gizli belgeleri sunacağını ISI'nin de bildiğine dair belgeler yer alıyordu. Elinde ikinci bir rapor daha vardı.

10 MİLYAR DOLAR UÇTU
Ancak Times'ın haberine göre medyaya açıklamayı düşünmediği o raporda ise ISI'nin 2001 yılından bu yana ABD'den aldığı yardım paralarının 10 milyar dolarını seçim hilelerinde kullanmıştı. Bu gizli operasyonu, başkent İslamabad'ın G5 adı verilen bin merkez semtinde gizli "hücre evinden" yürütüyorlardı. Ancak Butto, mitingden sağ kurtulamadı, ABD'li senatörlerle buluşmasına gidemedi, elindeki bu gizli raporları onlara veremedi... Partisi PPP'nin üst düzey isimlerinden Serfiraz Ali Lashari, gazeteye "Öldürüldüğü gün 200 sayfalık o raporu ABD'li yetkililer ve basına verecekti" dedi.