kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Trakya'da sıcaklık eksi 10 dereceye düşüyor

Yeni Haber
Edirne ve Kırklareli'nde yağmur ve ardından kar yağışıyla birlikte geceden itibaren azalan hava sıcaklığı hafta sonu Edirne'de eksi 10, Kırklareli'nde eksi 7 dereceye kadar düşecek.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, Edirne'de hava sıcaklığının 5-6 derece düşeceğini belirterek, yarın ve cuma günü havanın çok bulutlu ve aralıklarla serpinti şeklinde kar yağışlı olacağını söyledi. Yıldırım, cumartesi ve pazar günü ise sis beklendiğini bildirdi.

Yıldırım, Edirne'de en düşük ve en yüksek hava sıcaklığının yarın eksi 3 ve eksi 1, cuma günü eksi 6 ve eksi 3, cumartesi günü eksi 10 ve eksi 2, pazar günü ise eksi 8 ve sıfır derece olacağını kaydetti.

Kırklareli'nde de yarın ve cuma havanın çok bulutlu olacağını, yer yer kar yağışı görüleceğini ifade eden Yıldırım, kar yağışının özellikle Karadeniz kıyısında Demirköy ilçesine bağlı İğneada ve Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldelerinin bulunduğu sahil kesiminde görüleceğini söyledi.

Hafta sonunun Kırklareli'nde de sisli geçeceğini belirten Yıldırım, en düşük ve en yüksek hava sıcaklığının yarın eksi 4 ve eksi 2, cuma günü eksi 4 ve eksi 1, cumartesi günü eksi 7 ve 1, pazar günü de eksi 5 ve 3 derece olmasının beklendiğini bildirdi.

Hava sıcaklığının düşmesinin etkisinin Tekirdağ'da da görüleceğini ifade eden Yıldırım, havanın yarın ve cuma günü çok bulutlu, hafta sonu sisli olacağı ilde, en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının yarın eksi 4 ve sıfır, cuma günü eksi 4 ve 2, cumartesi günü eksi 3 ve 4, pazar günü ise eksi 1 ve 5 derece olacağını kaydetti.

Yıldırım, Karadeniz'de kuvvetli poyraz eseceğini belirterek, sürücülerin don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.