kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Samast'ın kemik yaşı 19

Yeni Haber
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayına ilişkin davada yargılanan Ogün Samast'ın kemik yaşı ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca yapılan incelemede, sanığın olay tarihinde radyolojik olarak 19 yaşının içerisinde olduğu tespit edildi.

Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu tarafından hazırlanarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen raporda, Zeynep Kamil Hastanesinde 28 Haziran 1990 tarihinde doğum yapan Havva Samast'ın bir erkek bebek dünyaya getirdiği kaydedilerek, Ogün Samast'ın 23 Mayıs 2007 tarihinde yapılan muayenesinde, ilkokula zamanında başladığı, ortaokulu bitireli 3 yıl kadar olduğu ve fizyonomik olarak nüfus kaydına uyumlu yaşlarda gözüktüğü belirtildi.

Ogün Samast'ın 23 Şubat 2007 tarihinde filminin çekildiği, grafilerinin incelendiği ifade edilerek, olay tarihi olan 19 Ocak 2007'de radyolojik olarak 19 yaşı içerisinde olduğu ve 19 yaşını bitirmediği bildirildi.
Raporda, bazen kemik yaşının hormon, beslenme veya genetik gibi faktörlerin tesiriyle gerçek yaşa göre büyük çıkabileceğinin tıbben bilindiğine dikkat çekilerek, Ogün Samast'ın gerçek yaşının mahkeme tarafından değerlendirilmesinin uygun olduğuna oy birliğiyle karar verildiği kaydedildi.

Ogün Samast'ın 18 yaşından büyük olduğunun belirlenmesiyle, davanın seyri de değişecek. Reşit olmadığı için 24 yıla kadar hapsi istenen Ogün Samast, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanabilecek. Duruşmalardaki gizlilik kararı kalkacak ve duruşmalar aleni olacak.

(ANKA)