kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erkek arkadaşıyla görünen Mandi Keighran şok geçirdi.

Kepenk kapatan eczacı turisti tacizden kurtardı

Gökay USANMAZ - Deniz DERİN
Taksim'de geleneksel hale gelen taciz olaylarına bir yenisi daha eklendi. Erkek arkadaşlarının yanında kalabalık bir grubun tacizine uğrayan Avustralyalı iki kız, eczaneye sığınarak kurtuldu..
İstanbul Taksim'de her kutlamada yaşanan taciz olaylarına yılbaşı gecesi bir yenisi daha eklendi. 2005'te başlayan taciz olayları 2006 yılbaşı kutlamalarında da devam etti. Aynı yılın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında boş durmayan tacizciler, 2008 yılbaşı kutlamalarına da leke sürdüler. Tacizciler 2008 kutlamalarında da iki Avustralyalı turisti taciz etti.

ŞİKÂYETÇİ OLMADILAR
Yeni yılı kutlamak için Taksim'e gelen 2 Avustralyalı kadın turist, erkek arkadaşlarının yanında çoğunluğu çocuk yaşta olan 100 kişilik bir grubun tacizine uğradı. Erkek arkadaşlarıyla birlikte İstiklal Caddesi'nde yürüyen Avustralyalı kızlardan Mandi Keighran'ı kucağına alarak havaya doğru atmaya çalışan gruba çevredeki vatandaşlar müdahale etti. Tacizcilerin elinden kurtulan Avustralyalı turistler, çareyi bir eczaneye sığınmakta buldu. Olaydan hemen sonra İstanbul Valisi Muammer Güler ile birlikte Taksim Meydanı'nda havai fişek gösterisini izleyen Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a basın mensupları olayı anlattı. Cerrah olay yerine ekip gönderdi. Basın mensuplarının kamera görüntülerinden grubun en önünde bulunan İran uyruklu Mokhtar Arzanagh (42) isimli kişi gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. Turist kızların şikâyette bulunmadığı Arzanagh'ın sınır dışı edileceği öğrenildi.

BİR TACİZ DAHA...
Bu olayın hemen ardından bir taciz olayının daha gerçekleştiği ifade edildi. Olaya anında müdahale eden bir polis memuru, Bayram Ali T. (25), Bülent G. (31), Eyüp

U. (43) ve Yaman K.'yi (22) gözaltına aldı. Tacize uğrayan kadının şikâyetçi olmaması nedeniyle tacizcilere, Kabahatlar Kanunu'na göre

57 YTL para cezası kesildi.
Haberin fotoğrafları