kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye'ye yeni yıl mesajı: Reform yap

Yeni Haber
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, yeni yılda Türk hükümetine vereceği mesajın, "reform, reform, reform" olduğunu belirtirken, "301. madde, kadın-erkek eşitliği, vakıflar yasası gibi alanlarda artık Ankara'nın somut adım atmasını bekliyoruz" dedi.

Hıristiyan Demokrat Grubu üyesi Hollandalı Ria Oomen-Ruijten, ABHaber'e verdiği özel mülakatta "Türkiye AB ilişkilerinde dramatik gelişme yok. Müzakere süreci kaldığı yerden devam ediyor" şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e rağmen müzakerelerin sürdüğünün altını çizen Ria Oomen-Ruijten, iki başlıkta müzakerelerin açılması hedeflendiğini, bunun da gerçekleştiğini belirterek müzakere sürecinin ancak tüm AB üyesi ülkelerin isteği ile kesilebileceğini işaret etti.

Ruijten, Türkiye'nin AB için stratejik öneme sahip olduğunu belirtikten sonra yeni yılda Türk hükümetine vereceği mesajın, "reform, reform, reform" olduğuna dikkat çekerek, "301. madde,kadın-erkek eşitliği,vakıflar yasası gibi alanlarda artık Ankara'nın somut adım atmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin enerjisini reformlara vermesi çağrısında bulunan AP Türkiye raportörü, Türkiye-AB müzakere sürecini birlik içinde destekleyen çok sayıda ülkenin olduğunu da söyledi.

(ANKA)