kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Coşkun Aydın

JİTEM'in adı karışan cinayet 'yok' sayıldı

Tutkun AKBAŞ HABER MERKEZİ
Trabzon'da iki kişinin öldüğü ve JİTEM'in adının karıştığı dava mağdur yakınlarını isyan ettirdi: Ukrayna'ya kaçan katilin iadesi istenmiyor, deliller karartılıyor..
Trabzon'un Maçka ilçesindeki cinayetle ilgili soruşturma, sonunda JİTEM'in adının da karıştığı karmaşık bir olay haline döndü. Mağdur yakınları cinayetin savcılıkça iyi araştırılmadığını ve dava ile ilgili delillerin yok edilmek istendiğini öne sürüyor. Olay 10 Haziran 2006'da açılan ateş sonucu Çağdaş ve Mustafa Eyüboğlu hayatını kaybetti. Polis ateş ettiği iddia edilen Gökhan Aksoy ile Coşkun Aydın'ın peşine düştü. Aksoy'u ve kaçışına yardımcı olan Halit Sağlam kısa sürede yakalandı. Aksoy ve Sağlam tutuklanarak cezaevine kondu. Coşkun Aydın ise 28 Temmuz 2007'de Ukrayna'da yakalandı. Cinayetin de haraç meselesinden işlendiği ortaya çıktı.

JİTEM ADI KARIŞINCA
Bu sırada tutuklulardan Halit Sağlam mahkeme tarafından serbest bırakılması mağdur yakınlarının dikkatini çekti. Bir süre sonra Sağlam'ın mahkemeye gönderdiği mektup olayların şeklini değiştirdi. Sağlam, emekli bir polisin "Sen jandarmaya Coşkun'un yakalanması için yardımda bulun. Onlar da senin tutuklanma kararını ortadan kaldırırlar" dediğini itiraf etti. 12 Haziran'da JİTEM görevlileriyle buluşarak işbirliğine gittiğini de ifade eden Sağlam "250 YTL para vererek beni İstanbul'a gönderdiler" dedi.

İADESİ BİLE İSTENMEDİ
Bu arada Ukrayna, bir yazı göndererek kırmızı bültenle aranan Coşkun Aydın'ın 2 aydır neden iade alınmadığını sordu. Adalet Bakanlığı da sanığın teslim alınması için İçişleri Bakanlığı'na talep gönderdi. Davayla ilgili şüplerini dile getiren, öldürülen Mustafa Eyüboğlu'nun kız kardeşi Ayla Eyüboğlu "Maçka Savcısı, o dönem Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz'le ilgili şikâyetlere Adalet Bakanlığı soruşturmaya gerek yoktur yanıtı verdi. Oysa olay günü tutulan Hasan Sağlam'la ilgili ifadelerin yer aldığı tutanak bile dosyaya konmadı, biz koydurduk" dedi.
Haberin fotoğrafları