kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Jandarma'dan silah kaçakçılarına operasyon
01:11
Ayvalık'ta jandarmanın yılbaşı dolasıyla yaptığı "Huzur 05" isimli huzur operasyonlarında toplam 34 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 10'u adliyeye sevk edildi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen ''Huzur 05'' operasyonunda, 34 kişi gözaltına alındı, çok sayıda silah ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri, Kilis ve Osmaniye illeri ile Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Havran ilçelerinde yaklaşık olarak 7 aydır sürdürdükleri eş zamanlı operasyon kapsamında, 31 noktaya düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 34 kişiyi yakaladı. Yakalanan zanlılardan 24'ü jandarmadaki ilk sorgularının ardından serbest kalırken, gözaltına alınan zanlılardan, İzmir'de yakalandığı ve çetenin lideri olduğu iddia edilen Ö. A ile, M.D, A.Y, F.B, D.P, M.Y, D.U, İ.H.F, K.A ve İ.A isimli toplam 10 zanlı, adliyeye sevk edildi. Zanlıların adliyedeki sorguları devam ediyor.

Operasyonda, 9 adet otomatik av tüfeği, 7 adet tabanca, 1 adet kuru sıkıdan bozma tabanca, 10 adet bıçak ve çok sayıda av tüfeği fişeği ile mermi ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.