kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Demokrasi en iyi intikamdır'

Eski Pakistan liderinin vasiyeti dün okundu. Parti liderliğine 19 yaşındaki oğlunu getirdi. Eşi ise eş başkan olarak seçildi Açıklama yapan oğul Bilaver, Annemin demokrasi mücadelesi sürecek' dedi ve öldürülen liderin sözlerini hatırlattı ..
54 yaşında suikaste kurban giden eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun demokrasi bayrağını 19 yaşındaki oğlu devraldı. 21 Eylül 1988 doğumlu Bilavel Zerdari, dün babası Asıf Ali Zerdari ile ortak bir basın toplantısı düzenleyerek annesinin vasiyetini okudu. Butto'nun isteğine uyarak Pakistan Halk Partisi'nin (PPP) liderlik koltuğuna oturdu. Ancak annesi, vasiyetinde oğlu Bilavel'den ilk önce eğitimini tamamlamasını, bu sürede yerine babasının bakmasını şart koştu. Yani eşi Zerdari de parti başkan yardımcısı seçildi.

İNGİLİZCE KONUŞTU
Babası ve parti yetkililerinin aksine basın toplantısında İngilizce konuşan oğul Bilavel, "PPP lideri olarak annesinin demokrasi mücadelesini sürdüreceğine" yemin etti. "Annem en iyi intikamın demokrasi olduğunu söylerdi. Partisi, uzun demokrasi mücadelesine yeni bir enerjiyle devam edecek" dedi.

BM SORUŞTURMASI İSTEDİ
19 yaşındaki oğul Bilavel, Pakistan doğumlu. Erkek lisesini bitirdi. Okulun öğrenci konseyi başkan yardımcılığını yaptı. Dubai'de anneannesinin yanında büyüdü. Dedesi ve annesinin de eğitim gördüğü İngiltere'nin saygın üniversitelerinden Oxford'da siyaset bilimleri ve tarih okuyor. Atıcılık ve yüzme sporlarıyla ilgileniyor. Tekvandoda kara kuşak sahibi. Butto'nun eşi Asıf Ali Zerdari, ilk olarak BM ve İngiltere hükümetinden Butto suikastini soruşturmasını talep etti. Oğlu eğitimini tamamlayana kadar partinin günlük işlerini yürütecek olan Ali Zerdari, gazetecilere "oğlunun daha genç olduğunu" söyleyip soruları kendisine yöneltmelerini istedi.
Haberin fotoğrafları