kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Son bir ayda İstanbul'da toplam 59 otomobil yakıldı. Polis üç günde helikopter takibi de yaparak toplam 25 kişiyi yakaladı

Kundakçıların 13'ü üniversiteli

Ferit ZENGİN SABAH
İstanbul'da polis son 3 günde yakaladığı 25 kundakçının kimliklerini "Yüz tanımlama sistemi"yle tespit etti. Gözaltına alınanların 13'ünün üniversite öğrencisi olduğu belirlendi..
İstanbul'da son bir ay içinde 59 otomobilin yakılması olayı ile ilgili olarak 25 kişi, kimlikleri polis güvenlik kameralarının "yüz tanımlama sistemi" ile tespit edilerek yakalandı. Kundakçılardan 13'ünün üniversite öğrencisi, bazılarının ise DTP İstanbul İl Gençlik Kolları üyesi olduğu belirlendi. DTP binası çıkışında gözaltına alınan 3 zanlının ise "Yak" emrini DTP yöneticileri üzerinden PKK'dan aldıklarını itiraf ettikleri belirtildi. İstanbul'daki kundakçılar gerçekleştirilen seri operasyonlarla yakalanmaya başlandı. Daha çok tenha ve güvenlikten uzak sokak araları ile MOBESE kameralarının görmediği bölgeleri tercih eden kundakçılar, çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarına yakalandı.

3 GÜNDE 25 KİŞİ
Kağıthane ve Üsküdar'da gerçekleşen iki ayrı yakma olayının ardından, iki ayrı işyerine ait kamera görüntülerini inceleyen polis, "yüz tanımlama sistemi" ile arşivlerindeki görüntüleri karşılaştırarak önce eşgalleri, ardından da kundakçıların kimliklerini tespit etti. Bu şekilde kimlikleri tespit edilen 12 kişi gözaltına alındı. Polisin son üç günlük operasyonlarda gözaltına aldığı kişi sayısı 25'e yükseldi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınan 25 şahsın 12'sinin bölücü terör örgütü adına Emniyet kaydı bulunduğu tespit edildi. Gözaltına alınanlardan 13'ünün ise tıp, öğretmenlik ve siyasal bilgiler öğrencisi olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan üç kişinin DTP İstanbul İl Binası'ndan çıkarken polis tarafından gözaltına alındığını kaydedildi. Otomobillerin yanı sıra iki de belediye otobüsünü yaktıkları belirlenen kundakçılardan DTP İl Binası önünde gözaltına alınan 3 kişinin ifadelerinde "Yak" emrini PKK' dan DTP yöneticileri üzerinden aldıklarını belirttikleri öne sürüldü.

ÇOK SAYIDA MOLOTOF
Eylemcilerin kundaklamalar sonrası hiç iz bırakmama nedenlerini ise olayı "Tüm Kürtlere mal etmek" toplu bir isyan başlatmak olarak açıkladıkları belirtildi. Gözaltına alınan 25 kundakçının çok sayıda molotofla gözaltına alındıkları ve bugün mahkemeye sevk edilecekleri öğrenildi.
Haberin fotoğrafları