kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Masa başında kıvırmayı seviyoruz

- Peki sürekli seyahat eden biri olarak, Türkler ne kadar eğlenmesini biliyor?
- Düğün salonlarında fıstık gibi eğleniyoruz. Ama maalesef yüksek sosyetemiz eğlenmeden yoksun. Gece trendy bir mekana gidip, masada oturmak ve etrafı izlemek eğlence değil. Gece kulüplerinde artık dans pistleri bile yok. Çünkü kimse çıkıp dans etmiyor. Zaten dans etmeyi de bilmiyoruz. Bunun yerine 'tableside dancing' var, yani masa başında kıvırmaca. Bak o işi iyi yapıyoruz işte.

- Bizde dans pisti daha çok düğünler için geçerli sanırım.
- Evet doğru. Türk milleti en çok düğünlerde oynamayı beceriyor. Bu nedenle ben bayılıyorum düğün derneklere. Orada piste çıkmamak yok. Gelinledamat ilk dansı açıyor, ardından aileler, sonra da arkadaşlar soluğu dans pistinde alıyor.

2008'DE DE 80'LER YAŞATILACAK
- Dünyada son eğlence trendleri ne?
- Aslında artık eğlence anlayışı tüm dünyada aynı. Sadece saatler değişiyor. Örneğin Barcelona'da gece 23.00'de yemek yeniyor ve gece kulüpleri de 02.00'den sonra dolmaya başlıyor. Bizden üç saat sonra yaşıyorlar. Amerika ise bizden iki saat önde.

- Yılbaşı akşamı bizim için ne kadar önemli?
- Biz çalışmaktan çok eğlenmeyi, tatil yapmayı severiz. Zaten yılın 70 günü tatillerle geçiyor. Eğlenmek için bir bahane olsun yeter.

- 2007 yılı eğlence sektörü bakımından nasıl geçti?
- Maalesef çok zayıf geçti. En fazla iş yapan kulüp bile sadece haftanın iki günü iş yaptı. Ama bu doğal çünkü bizde sadece lokal müşteri var. Paris'te pazartesi gecesi kulüpleri dolduranlar turistlerdir.

- 2008 trendlerinden bahsedersek...
- 2007'de 80'lere dönüş vardı. 80'lere dönüş yaşandı ama 80'lerden de sadece iyi olan geri geldi. O dönem hakkını veremediğimiz müzikler ve eğlenceler tekrar moda oldu. 2008'de de bunun uzantısı devam edecek. 80'lerin disko topları, müzikleri yeni yılda da karşımıza çıkacak.

- 2007'ye damgasını vuran bir şarkı var mı?
- Buna cevap vermek çok zor. Ama en burun kıvıran bile İbrahim Tatlıses'in One Two Three Four'unda dans etti. Underground kulüplerde bile bu şarkı çaldı.