kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Son yolculuğuna yüz binler uğurladı

Tüm Müslüman dünyası için sembol bir isim olan Benazir Butto'nun naaşı 'Müşerref istifa', 'Butto ölmedi' sloganları arasında aile kabristanında defnedildi.....
Demokrasi ve adalet getirmek amacıyla döndüğü ülkesinde önceki gün uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'yu yüz binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı. Butto, Sind eyaletinin Garhi Hodabahş köyünde, aile kabristanında toprağa verildi. Butto'nun naaşı, Ziya Ül Hak askeri rejiminde idam edilen babası Cumhurbaşkanı ve Başbakan Zülfikar Ali Butto'nun kabrinin yanına defnedildi. Cenaze törenine traktörler, otobüsler ve diğer araçlarla gelen yüz binlerce kişi katıldı.

ÇOCUKLARI YANINDAYDI
Sade bir ahşap tabuta konulan Butto'nun cenazesi önce, öldürüldüğü Ravalpindi kentinden başkent İslamabad'a C-130 askeri nakliye uçağıyla götürüldü. Burada cenazeyi, ölüm haberini alır almaz Dubai'den Pakistan'a gelen eşi Asıf Ali Zerdari ve 3 çocuğu karşıladı. Gece yarısı Butto'nun naaşı helikopterle ailesinin Naudero kasabasında bulunan evine getirildi. Cenaze daha sonra bir ambulansla kasabanın 5 kilometre kadar uzağındaki anıt mezara götürüldü.

'BUTTOLAR ÖLMEZ'
Butto'nun ölümü karşısında büyük acı duyan tepkili kalabalık, "Buttolar ölmez", "Çok yaşa Butto" "Kaç Butto öldürürseniz öldürün, her evden bir Butto çıkacak" diye sloganlar attı. Cenazenin acısını yaşayan kalabalığı sakinleştirme görevi de eşi Zerdari'ye düştü. Ağlayan ve feryat eden kalabalığa, "Metanet ve sabırla kaybımızı karşılayalım" diyerek seslendi.
Haberin fotoğrafları