kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türkiye’nin en eski DJ’lerinden Salih Saka, gece hayatına dair her şeyi biliyor, üstelik kendisi de eğlenmeyi çok seviyor.

Salih Saka: Geceyi bitirmek gerek YAKIŞIKLI

Burcu ALDİNÇ
Yılbaşı gecesi çabucak sarhoş olmamak için ne yapmalı? Ev partisine nasıl hazırlanmalı? Ne içmeli, ne yemeli? Tüm bu soruları yıllardır eğlence sektörünün içinde olan parti organizatörü Salih Saka yanıtladı..
Eğlence sektörünün önemli isimlerinden biri olan DJ ve parti organizatörü Salih Saka, ilk içkisini 14 yaşında içmiş. Gece hayatıyla tanışması ise 1981 yılında olmuş. Önce DJ'lik ardından kulüp işletmeciliği derken, bugün S&S grup adı altında beş farklı şirketi var. Şirketlerinde anahtar teslimi parti hizmeti sunuyor. Çağrılacak davetlilerden, yemek ve müzik seçimine kadar herşeyi kendi planlıyor. Dört hafta önce de beşinci derleme albümü İstanbul Lounge'u piyasaya sunan Saka'nın oldukça yoğun bir iş temposu var anlayacağınız. Üstelik 27 yıldır her yılbaşı akşamı çalışıyor. Ama bu yıl tabuları yıkmaya ve çalışmadan arkadaşlarıyla eğlenmeye kararlı. Yılbaşına sayılı günler kala Saka ile buluştuk ve bu özel geceyle ilgili tüyolar aldık.

- Yılbaşına sadece iki gün kaldı. 1981 yılından beri eğlence hayatında olduğunuza göre artık işin erbabı sayılırsınız. Bu geceyle ilgili bize neler tavsiye edeceksiniz?
- En önemlisi sokağa arabasız çıkmak. Durumunuza göre şöförle ya da taksiyle gidin gitmek istediğiniz mekana. Çünkü inanılmaz bir trafik oluyor sokaklarda. Gece zaten uzun, içki de içecekseniz başınızı derde sokmanın manası yok. Bir de gecede birkaç mekan gezme huyunuzdan hiç olmazsa bu akşam vazgeçin. Eğleneceğiniz bir mekanı seçin, bu ev ortamı da olabilir. Bayılıyoruz milletçe gecede birkaç mekan gezmeye. Tek amaç da birilerini görmek ve birilerine kendimizi göstermek. Ama rahat olun, hiç olmazsa bu akşam kasmayın.

- Evinde parti hazırlığında olanlar için neler söyleyeceksiniz? İyi organize olmak şart mı?
- Tabii ki de. Öncelikle yemek ve içki stoğunu iyi yapmak gerekiyor. Kaç kişi çağırdığınızı hesap edin ve bu kişilerin yanlarında birer arkadaş daha getirme olasılığını hesaba katın. "Ben iki şişe şarap, bir şişe rakı ve biraz da meyveyle işi kurtarırım," demek yanlış. Birini misafir ediyorsanız, ona en iyi hizmeti sunmalısınız. "'Ne yapayım, fazla geldiler, ne bulurlarsa onu yesinler," demek hoş olmaz. Fransız şarabı verme ama rakı ver. Bugün cumartesi, çıkıp eksikleri tamamlayabilirsiniz. İşi son ana bırakmayın.

- Kaç kişi çağırmalı ev partisine. 'Ne kadar kalabalık, o kadar iyi' mi?
- 10 kişi çağır ya da bin kişi çağır, bu tamamen sana kalmış. Ama en önemli şey uyum. Bir partiye çağırdığın insanlar, o partinin iyi ya da kötü geçmesini sağlıyor. Partideki insanların birbirlerini tanıyor olması çok önenmli. Genç ve bekarlar eninde sonunda kaynaşır. Ama evli çiftler kasabilir. Birbirini tanımayan insanların böyle bir gecede yeri yok.