kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yurtdışındaki kadın hayranları, Mahir Çağrı'yı yakından takip ediyor.

Facebook'un kült rakibi: İnternet Mahir

Neslihan TUNÇ
Sanal âlemin en ilginç kişilerinden biri olan İnternet Mahir, yeni projelerle eski popülerliğini yakalamaya çalışıyor. İnternet Mahir, facebook benzeri bir site kurma hazırlığında..
Dünyanın dört bir tarafında hayranları bulunan Mahir Çağrı, Yahoo'nun iki yıl önceki 10. yıl kutlamalarında internet tarihinin en önemli 100 olayı arasında üçüncü sırada yer almıştı. Yurtdışında Web'in Kralı (King of the Web) olarak bilinen Mahir, hayranlarının yoğun isteği üzerine facebook'a rakip olabilecek bir internet sitesi hazırlığına başladı.

- Sizden uzun süredir ses çıkmıyor, hâlâ internetteki popülerliğinizi koruyor musunuz?
- Elbette koruyorum. Dünya medyası takip edilirse zaman zaman TV şovlarına çıktığım ve röportajlarımın yayınlandığı görülebilir. İnternetteki popülerliğimi istesem de bitiremem. Tüm dünyada milyonlarca hayran ve takip edenim var. Bunlar arasında birçok ünlü kişi ve gazeteci de var.

DAHA ÖNCE DÜŞÜNMÜŞTÜK
- Facebook'a rakip bir internet sitesi kuruyormuşsunuz. Bize biraz bu siteden söz edebilir misiniz?
- Bu proje aslında gecikmiş bir proje. Sinema filmi ve hayatımı anlatan kitap gibi birçok projeden birisi. Biz bu projeye başladığımız zaman facebook diye bir site yoktu. Kendi imkânlarımız ile yapamayınca projeyi beklemeye aldık. Tabii bu zaman içerisinde facebook ve orkut gibi siteler faaliyete başladı ve oldukça başarılı oldu. Biz de bu projeyi yeniden hayata geçirmek istiyoruz artık. Proje için Türkiye ve yurtdışından bize destek olabilecek ya da olmasını istediğimiz kişi ve kurumlar var. Site internetmahir.com ismi altında faaliyet gösterecek. Başlangıç için yaklaşık 1 milyon dolar altyapı, yazılım ve lansman yatırımı düşünüyoruz. Tabii bu zaman ve koşullara göre değişebilir.

SOSYAL İÇERİKLİ SİTE
- Ne gibi farkları olacak?
- Üniversite ve lise network'leri de olacak ama daha çok insanları vakıf, dernek, kulüp, spor gibi sosyal alanlara yönlendirmek istiyoruz. Yani sadece sanal ortamda kalmalarını istemiyoruz. Facebook, sizin geçmiş yaşamınızı, arkadaşlarınızı bulmanıza yardımcı oluyor. Biz de bunu yapacağız ama biz insanların sadece geçmiş yaşamlarından ziyade bugünü ve geleceği ile ilgili konularla da ilgilenmek istiyoruz.

- Günümüzün son moda zenginleri arasında internet zenginleri yer alıyor. Sizi de bu kategoriye dahil edebilir miyiz?
- Bilmem. Yorum yok. Ama şunu söyleyebilirim ki ben mütevazı ve özel yaşıyorum.

- Gününüzün ne kadarı bilgisayar başında geçiyor?
- Bu zamana ve o günkü programıma göre değişiyor. Bazen altı saat, bazen üç saat. Bazen de o gün hiç bilgisayar karşısına geçemiyorum.