kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Brad Pitt'in başrol oynadığı 'Truva' adlı filmde; Truva'nın neresi olduğunun bile anlaşılmadığını söyledi.

Tarihimize yön veren kişileri filme çekelim

AA
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Türk tarihi ve önderlerini konu alan filmler önerdi: Kral Arthur'u ezbere biliyoruz ama Kanuni ya da Fatih'le ilgili bir film yok!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tarihimize yön veren kişileri filme çekelim
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, senarist ve yapımcılara, Atatürk ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Türk tarihine yön veren kişiler ile Anadolu'da yaşamış medeniyetler hakkında film yapmalarını önerdi.

KRAL ARTHUR'U BİLİYORUZ
Günay, "Çocuklarımız, Kral Arthur'u bilir de Kanuni, Fatih, Hektor, Ksantos'ta savaşanlarla ilgili görsel hafızalarında bir şey yoktur" dedi. Diğer ülkelerin sinema sektörünü iyi kullandığını ifade eden Ertuğrul Günay, "Kral Arthur'un yaşadığı kasabayı, neredeyse 40 film gördüğüm için ezbere biliyorum ama Topkapı'yı bizim çocuklarımız bilmiyor'' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE ÇEKİLEMEMİŞTİ
Türkiye'nin de tanıtımını yapacak çok büyük film projelerine imza atabileceğini ifade eden Günay, Anadolu'daki birçok uygarlığın konu edilebileceğine dikkat çekti. Kanuni Sultan Süleyman gibi liderlerin ABD ya da Avrupa'da yaşamış olması halinde; çoktan filminin yapılacağını belirten Günay, "Truva filminin bile Türkiye'de çekilmesi sağlanamamıştı" diye hatırlattı.
Haberin fotoğrafları