kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Patlıcan sarma
MALZEMELER
*
1 paket hazır İnegöl köfte
* 4 adet kemer patlıcan
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 150 gr. kaşar peyniri (ince ve köfte ebatlarında dilimlenmiş)
* 400 gr. domates (rendelenmiş)
* 1 diş sarmısak
* Tuz,
* karabiber (arzu edilen miktarda)
* 4 sap kekik (taze)
Patlıcanları uzunlamasına mümkün olduğunca ince dilimleyin. Yağsız tavaya her seferinde bir çay kaşığı tereyağı ilave edin ve patlıcanların her iki yüzünü hafifçe kızartın. Patlıcan dilimlerinin uçlarına köfte ve peynir yerleştirin, rulo şeklinde sarıp, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler hafif eriyinceye kadar yaklaşık 15 dakika ısıtın. Kalan tereyağını ısıtın, domates, sarmısak, tuz, karabiber ve bir sap keki ilave edip, karıştırarak 4-5 dakika pişirin ve tabaklara paylaştırın. Domates sosunun üzerine köfteleri yerleştirin, kekik serperek servis yapın.

Çullama
MALZEMELER
*
1 adet piliç (1,5 kg.'lık)
* 1.5 lt. su (kaynar)
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 5 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Pilice suyu ilave edip, 30-35 dakika pişirin. Kendi suyunda soğuttuktan sonra süzün. Suyunu ayırın. Deri ve kemiklerini temizleyip, iri lokmalar halinde parçalayın. Isıtılmış 3 çorba kaşığı tereyağına unu ilave edin, kısık ateşte karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek ayırdığınız piliç suyunun 1 litresini yavaş yavaş katın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kalan tereyağını ısıtın, salça katın, iyice karıştırın. Etleri ilave edip, iyice harmanlayın ve 3-4 dakika tavayı sallayarak etleri ısıtın. Hazırladığınız bulamacı tabaklara paylaştırın, üzerlerine etleri yerleştirip sıcak servis yapın.

Besmeç
MALZEMELER
*
1/2 kg. kıyma (yağlı)
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 300 gr. bulgur (köftelik)
* 2 çorba kaşığı salça
* 2 adet domates (rendelenmiş)
* Tuz
* karabiber, pul kırmızıbiber
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Kıyma ve soğanı iyice yoğurun. Bulgur, salça, domates, tuz, karabiber, pul kırmızıbiber ve maydanozu katıp, bulgurlar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika daha yoğurun. Yoğrulmuş harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yassı köfte şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, her iki tarafları da kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.