kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çolak ve eşi emniyet müdürlüğü personeli ile -6 derece soğukta tek tek vedalaştı.

'Mevki için el ayak öpmeye değmez'

Sinan AYDIN / SABAH
Merkeze alınan Erzurum Emniyet Müdürü Çolak, tayini nedeniyle sitemde bulundu. Çolak "Mevki için el ayak öpmeye değmez" dedi..
Son kararnameyle merkeze alınan Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak, kentten ayrılmadan önce düzenlediği basın toplantısında merkeze alınmasına sitem etti. Erzurum'da görev yaptığı 19 aylık sürede Güneydoğu-Doğu-Batı uyuşturucu yolunu tıkadıklarını söyleyen, yaptıklarının özetini çıkaran Çolak, şöyle dedi: "Şerefle bitirilmesi gereken en asil görev hayattır. Bir lokma ekmek için şerefini çiğnetmeye, bir anlık eğlence için servetini tüketmeye, bir zamanlık mevki için el ayak öpmeye, insanları ezip geçmeye, günlük menfaatleri için onurunu terk etmeye, bir kısım insanlara kızıp tüm insanlara düşman olmaya değmez bu hayat." Gazetecilere, tüm çalışmaları içeren bir sinevizyon gösterisi de sunan Çolak, yaptığı bazı hizmetleri şöyle sıraladı:

VEDALAŞMA KUYRUĞU
"Toplam 539 kilo esrar, 101 kilo eroin ele geçirdik. Halkın üzerinde korku ve baskı oluşturan 9 organize suç örgütünü 14 ayrı operasyonda çökertip 27 kişiyi adliyeye sevk ettik. Bunlardan 14'ü tutuklandı. 2005-2006 yıllarında Erzurum'da mala karşı işlenen olay sayısı yüzde 23 artış gösterirken, 2007'de bu oran eksiye düştü ve yüzde 21 oldu. Yine önceki dönemlerde toplam olay sayısı yüzde 28 artarken, bu yıl yüzde 9'a geriledi." Yaklaşık 19 aylık görev süresi içerisinde suç ve suçluyla amansız bir mücadeleye girdiklerini anlatan Çolak polisliği "Güç kullanma mesleği" olarak değil, "Topluma hizmet sunan" bir meslek olarak gördüğünü de belirtti. Toplantı sonrasında Çolak ve eşi, -6 derece soğukta bina önünde sıraya giren personelle tek tek vedalaştı.
Haberin fotoğrafları