kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Rahip Adriano Franchini.

Annesi öldükten sonra 'dağılmış'

İsmet ACAR- Kaan BİNGÜL
Rahibi bıçaklayan Ramazan Bay'ın ailesi şaşkın. Annesi öldükten sonra boşluğa düştügü söylenen Bay için köylüleri "Garibandı" derken; babası ise "Artık evladım değil" diyor..
İzmir'de Meryemana Kilisesi'nin rahibi Adriano Franchini'yi bıçaklayan Ramazan Bay'ın, Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Boyalıca köyündeki yakınları şaşkın. Baba Hüseyin Bay, "Artık evladım değil" diyor.

İLK BIÇAKLAMASI DEĞİL
19 yaşındaki Ramazan Bay, Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Boyalıca köyünde dünyaya geldi. Üç kardeşin en büyüğü olan zanlı, 2000 yılında annesini kaybetti. Annesinin ölümünden sonra boşluğa düşen genç, İstanbul'daki halasının yanına gönderildi. Lise eğitimine başlayan Bay, bir süre sonra Dursunbey'e dönerek çok programlı liseye girdi, ancak bu okula da yaklaşık 1.5 ay devam edebildi. Bay, Balıkesir'de merkezde inşaat işçiliği yapmaya başladı. Hayvancılıkla geçimini sürdüren baba Hüseyin Bay, olayın ardından evine kapandı. "Ne yapalım. Çok üzgünüz" diyen baba, oğlunun okuması için elinden geldiğini yaptığını, ilçede eğitimin yetersiz olması nedeniyle 7. sınıfı bitirdikten sonra İstanbul'da bir ilköğretim okulunda çalışan kız kardeşinin yanına gönderdiğini anlattı. Baba Bay, zanlının lise üçüncü sınıftayken kavga ettiği bir arkadaşını bıçakla yaraladığı için okulla ilişiğinin kesildiğini ifade etti. Hüseyin Bay şunları söyledi: "Uzun süredir görmüyordum. Son olarak 15 gün kadar önce gelip 'Beni eve alır mısın' dedi. 10 gün önce de yeni iş bulduğunu söyleyip gitti. Benimle hiçbir alakası yok. Bu benim evladım değil artık." Enişte İ.A. ise "Ramazan gariban bir çocuktu. Böyle bir şey yapabileceği aklımızın ucundan geçmezdi'' diye konuştu.