kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uzmanlar da 'Şimdi dönüş zamanı' diyor

Ali Kemal ERDEM / Sadık GÜLEÇ / Osman AYDOĞAN
İLİŞKİLİ HABERLER
Uzmanlar da 'Şimdi dönüş zamanı' diyor
Kandil'e yönelik operasyon, uzmanlarca dağdan dönüşü hızlandırabilecek bir gelişme olarak görülüyor. Emekli tümgeneral Seyfettin Seymen, düzenlemenin PKK'daki gençlerin "kaçmasını" sağlayabileceğini söyledi. Emekli orgeneral Edip Başer de "Eve dönüş tartışmaları sürerken bir dönüm noktası sayılabilir. Yeni düzenlemeye gerek yok. Mevcut olan iyi anlatılmalı. Ailelerin telkinde bulunması sağlanmalı" dedi. Uzmanların görüşleri şöyle:

Kış aylarında yapılmış olması etkisini artırabilir Tuncer Kılınç - Eski MGK Genel Sekreteri, emekli orgeneral:
Eve dönüş yasasının işe yarayacağını düşünenler olduğu gibi ters düşünenler de söz konusu olabilir. Dağdakileri daha çok kenetlenmeye de sürükleyebilir. Sonuçta bu mevsimde bile bu yapılıyor ise bizim artık baharda tutunacak hiçbir yerimiz olmaz diye düşünebilirler ve baskılı bir tutum olabilir.

Örgütü terk etmeleri için yasal düzenleme yapılmalı Ali Nihat Özcan - Terör uzmanı:
Operasyon örgüt üzerinde baskı kuracak. Baskının bunalttığı örgüt elemanlarının en azından örgütü terk etmesi için bazı yasal düzenlemeler yapılması da mantıklı geliyor.

PKK üyelerine af için gerekli koşullar oluşmadı Prof. Ümit Özdağ-Eski ASAM Başkanı:
PKK'YA
yönelik olarak bir pişmanlık yasası çalışması ancak örgütün çok ağır bir askeri politik bunalımdan geçtiği dönemde etkili olur. Türkiye şu ana kadar böyle bir anı yakalayan çok etkili bir çalışmayı gerçekleştiremedi.

Örgütte karmaşa çıkacak kaçmak isteyenlere fırsat Mithat Işık -Şemdin Sakık'ı yakalayan emekli kıdemli albay:
Bundan sonra yapılacak her yasal düzenleme darbe vurulmasında faydalı olacak. Kaçışlar operasyonların yoğunlaştığı dönemlerde artar. Son operasyon örgüt içinde bir karmaşa yaratacağından kaçmak isteyenlere de fırsat verir.