kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CHP’li Onur Öymen

CHP ve MHP yeterli bulmadı

CHP'li Öymen: Yeterli değil. Kara Kuvvetleri de kullanılmalı" MHP'li Vural: Davul zurnayla yapıldı. Sorumlusu hükümettir..
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, TSK'nın sınır ötesi operasyon ile Kuzey Irak'ta bulunan PKK kamplarını bombalamasını olumlu buldu, ancak yeterli olmadığını söyledi. Operasyonun başarılı olması için kara harekâtının da yapılması gerektiğini belirten Öymen şöyle dedi: "Olumlu karşıladık. Teröristler 'Türkiye baskılara karşı gelerek' operasyon yapamaz. Bunu göze alamaz' düşüncesi de böylece ortadan kalkmış oldu. Ancak terörle mücadelede sadece hava gücü kullanılarak başarılı olunmuş bir savaş yok. Kara Kuvvetleri de kullanılmalı. Ancak kış şartları geldi." Öymen, şunları söyledi: "Türkiye içindeki bölge halkına yönelik kültürel ekonomik ve sosyal önlemler paketleri hazırlanmalı ve hemen uygulanmaya konulmalı. Yapılmaması gereken ise bir kapsamlı bir af, TCK 221'in genişletilmesidir."

'2 AY BEKLEDİLER'
MHP'den ise operasyonun şekline eleştiri geldi. Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin operasyon için TBMM'den tezkere aldıktan sonra 2 aya yakın bir süre beklediğini belirterek, "Aradan bunca süre geçti. Fiziki ve iklim şartları ağırlaştı. Davulla zurnayla operasyon yapıldı. Bu zafiyetin sorumlusu hükümettir" dedi. Operasyonun kara harekatıyla desteklenmesi gerektiğini söyleyen Vural, "Hükümet bu kadar geciktikten sonra kalkıp bir de 'harekatı yaptık, şimdi de netice almak için bunlara af çıkaralım' derse, askerimiz ve kan üzerinden siyaset yaparsa yuh olsun onlara" diye konuştu. ANKARA