kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bakan Şimşek eşi ile birlikte geldiği köyünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

'Köyde kalsam çoban olurdum'

Cengiz UYSAL BATMAN
Devlet Bakanı Şimşek, okumak için ayrıldığı Batman'daki köyünü ziyaret etti. Eşi Annelise'nin gözlerinin dolduğu görüldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Köyde kalsam çoban olurdum'
Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, okumak için ayrıldığı Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyüne bakan olarak döndü. Eşi Anneliza Şimşek ile birlikte doğduğu köyüne gelen Şimşek, burada ilkokul, park ve taziye evi açılışlarını gerçekleştirdi. Annelise Şimşek'in ziyaret sırasında duygulanarak gözleri doldu.

'KIZ ÇOCUKLARI DA OKUMALI'
Ağabeyleri ile birlikte yazları uyudukları evin damında gazetecilerle sohbet eden Şimşek, hatıralarını anlattı. Bu noktalara gelmesinin iyi niyetli çalışmasından kaynaklandığını belirten Şimşek, insanların çalışması ve ülkelerini sevmesi halinde bir yerlere geleceğini, kendisinin bunun en somut örneklerinden biri olduğunu söyledi. Şimşek, "Ayaklarım yerde. Geçmişim bana mütevazılık ve olgunluk kazandırdı, ihtiraslı değilim. Fakirliği biliyorum" dedi. Devlet Bakanı Şimşek, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini belirterek kız çocuklarının da okuması gerektiğine dikkat çekti. Dört abisinin üçünün öğretmen olduğunu aktaran Şimşek, kız kardeşlerinin ise okuma şansı bulamadığını kaydetti.

'HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI'
Hayatında dönüm noktaları bulunduğunu ifade eden Şimşek, eğer okumasaydı en makul işin çobanlık olabileceğini aktardı. Şimşek gazetecilerin hayatının dönüm noktasının ne olduğunu sormaları üzerine babasıyla olan diyaloğunu anlattı. İngiltere'de eğitimini tamamlamak için bağda çalışan babasından izin istediğini anlatan Şimşek, şöyle devam etti: "Babama ilim öğreneceğimi söyledim. Master yapmaya gideceğimi söyleseydim kabul etmezdi. Babam 'Oğlum sen zaten profesör olmuşsun. Ne işin var gavur memleketlerinde. İnsanın gözünü doyuran bir avuç toprak" derdi. Bakan Şimşek, köyde bulunan annesinin ve Gercüş'te bulunan babasının kabirlerini ziyaret etti.