kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan, Yeşilyurt Basın Sitesi Huzurevi sakinlerinin verdiği konsere katıldı. Başbakan, konserden sonra yaşlılara karanfil ve plaket verdi.

Bu ülkenin sanatçısı bu ülkeyi terk etmez

Devrim İNCE
İzmir'de AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen, "Nesiller Buluşuyor" toplantısına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'den ayrılmak istediğini söyleyen sanatçı Fazıl Say'a yanıt verdi. Erdoğan, "Bu ülkenin sanatçısı bu ülkeyi terk etmez. Bu ülkenin topraklarında doğan, bu ülkenin topraklarında kalır. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük zorluklardan geçerek bugünlere geldi. Nice nesiller büyük fedakârlıklar gösterdi" diye konuştu.

'BASKI DEĞİL, DAYANIŞMA"
Türkiye'nin manevi değerlerinin büyük zenginlik olduğunu da kaydeden Erdoğan, toplumda bir kültürel erozyon olduğunu dile getirdi. Eskiden bayramların yaşlıların elini öpmek için bir fırsat olduğunu, günümüzde ise tatil olarak görüldüğünü ifade eden Erdoğan, "Bizim mahallelerimiz vardı. Ancak mahallelerimizde 'mahalle baskısı' yoktu. Mahalle dayanışması vardı. Kültürümüz mahalle baskısını değil, mahalle dayanışmasını getirir. Biz bu kültüre inanıyoruz" dedi.