kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Operasyon sonrası 'Eve dönün' çağrısı

ANKARA
Operasyonun ardından hükümet PKK'ya dağdan inme çağrısını yineledi. Cemil Çiçek "Gittiğiniz yol yol değil. Yol yakınken annenizin, babanızın, ailelerinizin yanına dönün" dedi..
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'nın Kuzey Irak'taki ana karargâhına son yılların en kapsamlı operasyonunu düzenlemesinin ardından hükümet de PKK'ya yönelik "teslim ol" çağrılarını ve psikolojik harekâtı sürdürme kararı aldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, operasyonların gerekirse kararlılıkla süreceğini vurgularken, PKK'lılara da çağrıda bulunarak "Gittiğiniz yol yol değildir. Gelin, yol yakınken annenizin, babanızın, ailelerinizin yanına dönün" ifadelerini kullandı.

KOORDİNASYON İÇİNDE
Kandil'deki büyük operasyonunun ardından değerlendirmelerde bulunan hükümet sözcüsü Cemil Çiçek operasyonun hükümetin verdiği yetki çerçevesinde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. TSK'nın, Kuzey Irak'taki hedeflere yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten Bakan Çiçek, gerek duyulursa operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi. Sınır ötesindeki hedeflerin sadece PKK hedefleri olduğunu vurgulayan ve "Bu operasyonların hedefi, sadece ve yalnızca bölücü terör örgütü ve onun Kuzey Irak'taki kamplarıdır" diyen Çiçek "Biz hükümet olarak, en başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere devletimizin diğer ilgili birimleriyle tam bir uyum ve kararlılık içinde bu belayı ülkemizin gündeminden çıkarma azmi ve kararlılığı içindeyiz. Bunun herkesçe çok iyi bilinmesi ve anlaşılması lazımdır. Bu operasyonların da bu çerçevede değerlendirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

'BİR YERE VARAMAZSINIZ'
Terörle mücadelede en büyük güvencelerinin "milletin sağduyusu, soğukkanlılığı, birlik ve beraberlik konusundaki kuvvetli iradesi" olduğunu söyleyen Bakan Çiçek "Yaşanan bunca acıya rağmen, milletimiz, iç ve dış tahriklere kapılmamış, devletinin, hükümetinin, hayatlarını ortaya koyarak mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve güvenlik güçlerimizin her zaman yanında olmuş ve aramıza nifak sokmak isteyen terör örgütü ve yandaşlarının oyununa da gelmemiştir. Bundan dolayı, milletimize şükran borçluyuz" dedi. Başbakan Yardımcısı Çiçek, PKK'lı teröristlere de seslendi. Çiçek, "Buradan terör örgütü mensuplarına bir çağrıda bulunuyoruz, gittiğiniz yol yol değildir. Bu yoldan hiçbir yere varamazsınız ve hiçbir netice de elde edemezsiniz. Gelin, yol yakınken annenizin, babanızın, ailelerinizin yanına dönün. Bu sizin için daha doğru bir tercih olacaktır" dedi.