kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YÜKSEL AYTUĞ (Sabah Gazetesi TV Eleştirmeni)

Tv Eleştirmenleri

YÜKSEL AYTUĞ (Sabah Gazetesi TV Eleştirmeni)

Yenileri üzmek istemem ama ne varsa eskilerde!
Ekranlarda boy gösteren, umut vaat eden genç oyuncuları üzmek niyetinde değilim ama bence ne varsa eskilerde var! Son dönemde en etkileyici dizi oyunculuklarının altında hep 'eski toprakların' imzasının olması, elbette ki bir tesadüf değil...

MEYVE TOPLUYORLAR
Aldıkları köklü tiyatro eğitiminin meyvelerini topluyorlar. Ayrıca yıllardır sahne tozu yuttukları için halkın beğenilerinden, alışkanlıklarından ve taleplerinden haberdarlar. Eee, o saçları değirmende ağartmadılar! Yüzlerindeki derin çizgilerin her biri de, bir başka hayat tecrübesinin eseri... İyi ki varlar, iyi ki ekrandalar... Ve iyi ki biz televizyon eleştirmenlerine ekrandan iyi bir şeyler süzüp, yazmak için fırsat yaratıyorlar.

BURHAN AYERİ (Akşam Gazetesi TV Eleştirmeni)

Afrodit ya da Herkül tipli olmak yetmiyor!
Afrodit vücutlu bayanlarla Herkül görünümlü erkeklerin seçimine kısıtlama gelmesi doğal. Tüm dünyada olduğu gibi bizde de, ancak rol yeteneğiyle senaryo birleştiğinde iyi işlerin ortaya çıktığı anlaşılmaya başlandı. Türkiye Erdal Özyağcılar, Sumru Yavrucuk ve Savaş Dinçel'lere muhtaç. Sopa gibi jönler veya jöndamlar izlenme payı getirmiyor. Gerard Depardieu; patlıcan gibi burun, kocaman bir kafa ve popo! Sırrı oyunculuğunda! Bu talk-showlar için de geçerli. Okan Bayülgen bence son yılların en büyük yeteneği.

SİNA KOLOĞLU (Milliyet Gazetesi TV Eleştirmeni)

Televizyon yıldızları artık hep dizilerden çıkıyor
Zaman zaman olgun starların başrol aldığı yapımlar oldu. 'Bizimkiler', 'İkinci Bahar' ya da 'Süper Baba'... Ama albümü çok satanın dizisi tutar diye bir şey yok. En çarpıcı örnek Keremcem. Keremcem genç kızların sevgilisiydi ve ilk dizisi tuttu. Ama bir doktoru oynadığı 'İki Yabancı' dizisi yattı.

BU BİR ŞABLON DEĞİL!
Bu arada mesela Hülya Koçyiğit'in dizisi de kaldırıldı. Yani bunu bir şablon olarak görmek ya da "Olgunluk dönemi oyuncuları şimdi başarılı demek" doğru olmaz. Ama şu da bir gerçek; TV yıldızları artık dizilerden çıkıyor! Sumru Yavrucuk bunca yıl tiyatro yaptı, film çevirdi. Ama 'Yabancı Damat' ile yıldızlaştı.

MEMED GÜLER (Vatan Gazetesi TV Eleştirmeni)

Gençlik ve güzellik reytingi yükseltmiyor
Gençlerin pabucu dama atılmadı. Sadece genç, güzel, yakışıklı ve o an için şöhretli olmanın bir diziyi izletmeye, reyting getirmeye yetmediği, acemi yıldızların seyirciyi kesmediği anlaşıldı. Dizilerde başrollerin ustalara verilmesini; dizilerin kalite ve çeşitliliğinin artmasıyla, gerçek tiplere yönelme ihtiyacıyla açıklayabiliriz. 'Yaprak Dökümü'nde ailenin 3 kızı var; hepsi sıradan, sokakta gördüklerimiz gibi. Güzel bir sarışın kadınla reytingler yükselmiyor artık. Bu, sektörün son beş yılının gerçeği. Artık seyirciyi ikna etmek zor.
Haberin fotoğrafları