kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SELDA ÖZBEK:

Televizyonun en güzel 'kötü'leri

İnsanoğlunun varoluşundan bu yana kötülük hayatımızda. Ancak son dönemde herkes ekranının kötü kadınları Yonca Cevher Yenel, Selda Özbek, Betül Şahin ve Deniz Çakır'dan bahsediyor. Marie Claire dergisi bu ayki sayısında ekranın en kötü kadınlarını biraraya getirdi. İşte onların anlattıkları:..
SELDA ÖZBEK:
Küçük çocuklar çekiniyor bazıları da beni seviyor

* 'Selena' fantastik bir dizi aslında ama orada da tabii çok iyiler ve çok kötüler var...
Evet, çok iyiler ve çok kötüler var. Biz kötü tarafındayız. Bizim affedilecek bir yanımız yok yani. Hele benim oynadığım karakter biraz çatlak. Yaptığı kötülüğün sebebini kendi de bilmiyor.

* Oyunculuk kariyerinizde nasıl bir yeri var Aslı'nın?
Aslı'yı benden uzak olmasına rağmen seviyorum. Çok renkli bir karakter. Zaten kötülükte acayip renkler var.

* İyilik mi zor, kötülük mü?
İyi olmak biraz daha zor. Kötülük yapmak o kadar kolay ki...

* Dizide eşzamanlı olarak hamile kaldınız ama dizideki çocuğu kaybettiniz.
Bu da meselaAslı karakterinin anne olmakla beraber yumuşayacağını düşündüğümüz için oldu. Sırf kötülük yapamazdı artık. Dolayısıyla Gani Müjde onu akıl edip diziye yeni bir çocuk katmadı. Kaldığımız yerden kötülüklere devam ediyoruz şimdi.

* Yolda sizi gören çocuklar nasıl davranıyor?
Küçük çocuklar çekiniyor, bazıları da gelip 'Sizi çok seviyoruz' diyor. Büyük ihtimalle de korktukları için öyle söylüyorlar. Aslı kötü bir karakter ama çok da sevimli. Sempatik bir kötü aslında, o yüzden seviliyor zannediyorum.

YONCA CEVHER YENEL:
Füsun'a kötü diyemiyorum durumuna üzülüyorum

* 'Binbir Gece'de Füsun'u canlandırıyorsunuz. Füsun nasıl bir karakter?
Füsun aslında kötü değil. Çok sıkışmışlık içinde kendine çıkar yol bulmaya çalışırken sağa sola çarpıyor. Ne yapacağını bilemediğinden sanki zarar vermeye çalışıyormuş gibi algılanıyor ama bence değil.

* Haklı sebepleri var değil mi?
Kötü bir evliliği var ve aldatılıyor. Zor bir hayata sahip. Bütün bu şartlar içinde ona kötü diyemiyorum ben açıkçası. Üzülüyorum ben Füsun için; mümkün olduğunca savunmaya çalışıyor ve öyle oynuyorum.

* Kötülüğün açılımı farklı farklı zaten...
Yaptıkları birilerinin canını sıkıyor olabilir ama o bunları onların canı sıkılsın diye yapmıyor. O kendi yaşam çemberini korumak adına birtakım hamleler yapıyor ama bundan başkaları etkileniyor. İşte bunu bilemiyor.

* Bu karakter oyunculuğunuzda bir dönüm noktası oldu mu?
'Binbir Gece' oyunculuk kariyerimde bir dönüm noktası . Bugüne kadar oynadığım en gerçek, en rahat karakter.... Rahatlıktan kastım şu; elime bir senaryo geldiğinde "Ben bunları nasıl oynasam" diye hep düşünürdüm. Ama 'Binbir Gece'nin senaryosu elime geldiğinde buna gerek kalmıyor. Çok güzel kurgulanmış, her şey hazır, sana bir tek oynamak kalıyor.

BETÜL ŞAHİN:
Bence iyilik yapmak daha kolay ve daha zevkli

* 'Beyaz Gelincik'te kötü bir karakteri oynamak nasıl?
Kötüyü oynamak çok zevkli. Çalışırken en çok ben eğleniyordum diyebilirim. Bundan sonra belki ara veririm. Çok da üstüme yapışmasını istemiyorum ama yine oynamak istiyorum tabii. Sadece bambaşka bir şey olmalı. Benzer karakterlerle ilgili teklif gelince düşünmüyorum açıkçası.

* Oynadığınız karakter belirli kuralları olan bir kadındı. O kurallarda biraz beliriyordu aslında onun tavırlarını...
Evet, aslında bazı durumlarda çok haklıydı ve doğruyu söylüyordu her zaman. Aklından geçeni hemen ifade ediyordu. Bu durum da insanları kızdırabiliyordu. Bunun asıl sebebi de hırstı.

* Kötülük biraz zekayla doğru orantılı olabilir mi?
Her insanın kendine göre bir zekası vardır. Ben hep şöyle düşünürüm; önemli olan zekanı iyiye mi çalıştırıyorsun, kötüye mi çalıştırıyorsun. Kötülüğe çalıştırıyorsan tabii kötülük ön plana çıkıyor. Eğer sadece kendini düşünürsen, zekan kötüye çalışır.

* İyilik yapmak mı kolay kötülük mü?
Bana sorarsanız iyilik yapmak daha kolay ve zevkli. O zaman egom daha çabuk tatmin oluyor.

* Kötü bir yanınız yok mu?
Vardır olmaz olur mu? Ama beni rahatsız ediyordur kötü tarafım. Karşımdaki insanı rahatsız eden kötü bir tarafımın olduğunu sanmıyorum.

DENİZ ÇAKIR:
Ferhunde renkli bir kadın zekâsıyla dikkat çekiyor

* Son zamanların en popüler kötüsü 'Yaprak Dökümü'ndeki Ferhunde, biliyor musunuz?
Ben kötü kadın diyerek oynamamaya çalışıyorum çünkü 'kötü kadının' altını çizmemeye çalışıyorum. İyi ve kötü bulunduğu ortamda şekilleneceği için her rengi vermeye çalışıyorum.

* Ferhunde nasıl bir kadın?
Çok zeki bir kadın, kendine de güveniyor. Aptal olsaydı, hatalar yapardı. Kötü karakterler zekidir. Daha doğrusu zekasını kötülüğe kullandığı için zekası dikkat çeker.

* 'Kadın İsterse'de de kötü karakter canlandırmıştınız. Bu oyunculuk anlamında alanınızı daraltır mı?
Hiç öyle bir kaygım yok. 25 yaşındayım ve kötü kadın oynadığım iki projem var. Bunu söylemek için çok erken. Ayrıca karakterleri iyiliğine ya da kötülüğüne göre seçmiyorum. Ferhunde renkli bir kadın. Ben her hafta merakla bekliyorum neler yaptı diye... Küfrede küfrede okuyorum bazen ama...

* Oyunculukla ilgili ileriye dönük bir hayaliniz var mı?
Oyunculuk öyle bir şey ki, hayata dair hevesimi her geçen gün artırıyor. Bu asla tatmin duygusu yaratmıyor. Bir taraftan dans dersi alıyorum ve benim hayallerim daha çok tiyatro üzerine... Bir müzikalde rol almayı çok istiyorum. İçinde söz olmasa da olur. Bu dizide sözlerin gereksiz olduğunu anladım. Dolayısıyla sadece bedensel mimiklerle ve dansla ifade edilebilecek bir gösteri istiyorum.
Haberin fotoğrafları